Realme GT5 Pro si něco vezme z připravovaného OnePlus aktualizováno

Realme GT5 Pro si něco vezme z připravovaného OnePlus [aktualizováno]
2023-11-27T18:35:48+02:00
• 27. 11. 2023

Realme GT5 | Zdroj: Realme

Aktualizováno 27. 11.

Nyní konečně víme, kdy dojde k představení novinky Realme GT5 Pro, tedy vybavenějšího sourozence GT5. K uvedení dojde 7. 12. 2023 v Číně. Dá se tedy předpokládat, že globální představení bude až v příštím roce, ale je otázkou, jestli tato novinka zamíří na každý trh. Dle samotného obrázku bude společnost hlavně lákat na fotografické schopnosti.

gsmarena 001 1200x677x

Zdroj: Realme

Aktualizováno 29. 10.

Díky certifikačnímu procesu se dozvídáme, jak bude vypadat nadcházející novinky Realme GT5 Pro. Kromě toho se očekává na zadní straně také periskopický foťák s 50 MPx. Displej by měl mít úhlopříčku 6,78 palců.

realme GT5 Pro TENAA 620x508x

Zdroj: fonearena

Původní článek 7. 9.

Mateřská společnost BBK Electronics, kam patří známé značky jako je Realme nebo OnePlus, nejdříve na konec tohoto roku chystá model OnePlus 12 a také Realme GT5 Pro. Druhý jmenovaný zástupce se již po několikáté stává předmětem úniku, který tentokrát mimo jiné naznačuje, že bude mít spoustu společného právě se zmiňovaným OnePlus 12.

Nejvyšší ambice

Zařízení by mělo disponovat OLED displejem se zakřivenými boky, kde se ještě ukáže třeba 2K rozlišení, 120Hz obnovovací frekvence či PWM stmívání zajišťující nejen nižší spotřebu energie. Výkonnostní stránku má obstarávat procesor Snapdragon 8 Gen 3 od Qualcommu, 24GB operační paměť RAM a interní úložiště o velikosti 1 TB.

Článek baterie s kapacitou 5 400 mAh bude údajně podporovat bezdrátové 50W a 100W nabíjení pomocí kabelu. Záda ponesou celkem asi tři objektivy fotoaparátu s hlavním 64MPx snímačem OV64B od OmniVision. Dále je v očekávání lineární motor v ose X na silnější odezvu vibrací nebo vylepšený odvod tepla.

Po stránce designu mají být odlišné především zadní části, ale přitom zvýšenou odolnost kromě různých certifikací chtějí hlavně podpořit odolným rámečkem z neupřesněné slitiny kovu. Posledním dílkem do dnešní skládačky se stává spekulovaná cenovka po přepočtu kolem 12 430 Kč.

Zdroje: gizmochina.com, fonearena.com, gsmarena.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat