Microsoft rozšiřuje propojení Windows na mobily OnePlus, Oppo a Realme

Microsoft rozšiřuje propojení Windows na mobily OnePlus, Oppo a Realme
2023-11-25T13:35:35+02:00
• 25. 11. 2023

Zdroj: Microsoft

Microsoft ještě před nějakou dobou měl ambice se stát konkurentem pro Google a Apple, ale nakonec to nevyšlo. Nejenže přestal vyrábět mobilní telefony, ale také došlo k ukončení operačního systému pro ně. Dnes se již soustřeďuje na služby a aplikace, byť tedy má ve své nabídce pár zařízení s Androidem. Aplikace ale hrají hlavní roli, zejména Phone Link, tedy Propojení s telefonem. Zde dochází k rozšíření.

Nově na další platformy

Aplikace Propojení s telefonem a Propojit s Windows mezi sebou spolupracují a vytvářejí spojení, díky kterému můžete využívat svůj mobil z prostředí Windows. I dnes jde aplikaci nainstalovat takřka na každý mobil, ale ve většině případů jsou možnosti značně omezené. Jen mobily od Samsungu a několik od Honoru nabízí pokročilejší funkce.

Microsoft v tichosti uvedl, že se rozšíří hlubší integrace na smartphony značek OnePlus, Oppo a také Realme. Konkrétně zde bude podmínka mít minimálně ColorOS 14, OxygenOS 14 nebo Realme UI 5.0. Společně s Windows 11 se nabídnou rozšířené funkce včetně zrcadlení displeje z mobilu do počítače nebo zrcadlení aplikací. Případně někteří využijí streamování zvuků do počítače či notebooku.

2 (1) 1900x1069x 1 (1) 3840x2160x

Zdroj: Microsoft

Bohužel není nikde uvedeno, jestli je zde nějaké omezení na mobilní telefony, případně které budou mít tyto možnosti. Microsoft na svých stránkách jen uvádí, že se bude jednat o série mobilů od OnePlus, Oppo a Realme. I tak je dobré vidět postupné rozšiřování. Jen je škoda, že jde tak pomalu. Sama aplikace pro propojení Windows a Androidu existuje čtyři roky a zatím jsou podporovány jen některé mobily, ale většinou jen od Samsungu.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat