Google stahuje Fitbit z Česka a dalších trhů, týká se i Fitbit Premium

Google stahuje Fitbit z Česka a dalších trhů, týká se i Fitbit Premium
2023-11-09T11:35:53+02:00
• 9. 11. 2023

Zdroj: DALL-E

Když Google kupoval společnost Fitbit, očekávali jsme brzký konec značky, ale to se nakonec nestalo. Současně jsme očekávali i nový produkt v podobě hodinek od Googlu, což se ale stalo. Dnes je k dispozici i druhá generace hodinek Pixel Watch. Ty ostatně mají v sobě služby a aplikace Fitbit. Dnes zde ale máme smutnou zprávu. Fitbit nejen v Česku končí.

Začátek konce?

Google se rozhodl ukončit prodej všech zařízení Fitbit hned v několika zemích. Konkrétně se to týká krajin jako Chorvatsko, Česká republika, Estonsko, Maďarsko, Lotyšsko, Litva, Lucembursko, Polsko, Portugalsko, Rumunsko, Slovensko, Hongkong, Korea, Malajsie, Thajsko a Filipíny.

Současně v těchto krajinách nebude od 24. října dostupná placená služba Fitbit Premium. Pakliže máte aktuálně aktivní předplatné, bude platit jen do konce zúčtovacího data po výše uvedeném termínu a navíc dostanete 30 dnů zdarma. Poté se služba přepne do základní verze zdarma.

F22 Q2 Family renders smartwatches 8529x4811x

Zdroj: Fitbit

Google uvádí, že se nejedná o kompletní konec zařízení a služeb. Stále bude poskytovat podporu a bude vydávat aktualizace softwaru, bezpečností aktualizace, k dispozici bude plná záruka a také budou zůstává zákaznický servis. Bohužel jsme se nedozvěděli, proč tak činí, nebo co ho vede k těmto krokům.

Může se jednat o začátek konce nebo začátek přerodu značky jako takové, ale to je jen náš odhad. Očekávali bychom spíše zpřístupnění jeho produktů, nikoliv jejich omezení. Odhadujeme, že tento jeho krok půjde obejít nákupem a předplacením například v Německu nebo jiné nepostihnuté zemi v EU.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat