Spotify testuje přepis podcastů, plánuje se i dabování

Spotify testuje přepis podcastů, plánuje se i dabování
2023-10-02T09:35:48+02:00
• 2. 10. 2023

Zdroj: Spotify

Spotify jsou čím dál více na vzestupu, přičemž služby pro poskytování takového obsahu přidávají nejrůznější funkce. Například Google začne s kompletní integrací podcastů do Youtube Music, přičemž jeho původní služba skončí. Spotify mezitím začíná s větším testováním nové funkce, která následně povede k dabování.

Spotify a podcasty

Nějakou chvíli Spotify testuje možnost přepisů podcastů do textové podoby. Taková funkce může posloužit například neslyšícím, který si tak mohou přečíst, o čem je daná epizoda. Navíc samotný přepis je synchronizovaný, takže se zvýrazňuje text podle toho, jak hosté mluví. Zatím jde spíše o pilotní testování. Přepis je k dispozici jen u vybraných tvůrců, ale plánuje se rozšiřování mezi všechny podcasty.

ezgif 3 f341b9db8f 500x285x

Zdroj: Spotify

Na této funkci Spotify spolupracuje s Open AI, které také pomáhá s další funkcí, která je v pilotním testování. V podstatě jde o přirozenou evoluci, která se nabízí. Pakliže je k dispozici přepis z mluveného slova na psané, tak dále se nabízí překlad do jakéhokoliv jazyka. Vrcholem bude dabování podle přeloženého textu.

V budoucnu se tedy můžeme dočkat situace, kdy si jednoduše přepnete jazyk podcastu. Například místo španělštiny budete moci slyšet celou epizodu v češtině. Než ale nastane taková doba, je potřeba hodně zapracovat na vývoji takové technologie. Rozhodně to nebude mít Spotify jednoduché a je možné, že Google nabídne podobnou funkci. Ostatně má k tomu vše potřebné a přímo z vlastní dílny.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat