iOS 17 a iPadOS 17 vyjdou 18. září

iOS 17 a iPadOS 17 vyjdou 18. září
2023-09-13T08:00:53+02:00
• 13. 9. 2023

Zdroj: 9to5mac

Společnost Apple při představení nových iPhonů také prozradila finální datum, kdy budou široké veřejnosti zpřístupněny nejnovější verze systémů iOS a iPadOS pro iPhony a iPady. Oba systémy vyjdou 18. září, nejpravděpodobněji okolo 19. hodiny našeho času.

Co přinášejí nového

Oba systémy, které byly již tradičně poprvé představeny na červnové konferenci WWDC, přinášejí řadu více či méně zajímavých novinek.
Jednou z nich je například funkcionalita s názvem Plakát kontaktu (Contact Poster), která vám umožní nastavit, jak bude váš profil vypadat při interakci s jinými uživateli: možností nastavení je celá řada, včetně obrázků, barvy písma a dalších.

Audio i videohovory v rámci Apple komunity FaceTime nově přinášejí podporu záznamníku a hlasových zpráv (Voicemail). Když voláte jiným uživatelům, můžete jim nahrát hlasovou zprávu, a naopak si můžete zřídit vlastní hlasovou schránku, ve které vám ostatní mohou zanechat své hlasové zprávy.

Příjemná jsou i vylepšení velmi populární služby AirDrop. Nově zahrnuje funkci s názvem NameDrop, díky které můžete extrémně snadno sdílet kontaktní údaje prostým přiblížením svého iPhonu či Apple Watch k jinému zařízení. Přidržení dvou iPhonů u sebe navíc umožní aktivaci služby SharePlay pro sdílení videa, hudby či her.

Novinkou je funkce s názvem StandBy: položením iPhonu na nabíječku ve vodorovné poloze zobrazí speciální rozhraní s jednoduchými widgety pro hodiny, kalendář, budíky atp. Nově jsou tyto widgety na domovské obrazovce také plně interaktivní, což je oproti minulosti příjemná, a hlavně praktická změna.

iPad má ještě něco navíc

Všechny zmíněné novinky jsou k dispozici jak v iOS 17, tak i v iPadOS 17. Systém pro iPady má navíc další novinku, kterou je nový přepracovaný LockScreen, nové nástroje pro kreslení prostřednictvím tužky Apple Pencil, či podpora pro externí webové kamery.

iPhone 15 Pro

Zdroj: Apple

Kompatibilita

Pokud vás zajímá, zda vaše zařízení podporuje nejnovější verze systémů, tak vězte, že v případě iOS 17 stačí iPhone Xr nebo novější. S iPadOS 17 jsou pak kompatibilní všechny tablety s čipovou sadu A10 či novější.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat