Google Pay automaticky pojmenuje vaše karty

Google Pay automaticky pojmenuje vaše karty
2023-09-23T20:48:39+02:00
• 10. 9. 2023

Zdroj: Google

3

Google Pay je asi není potřeba uživatelům Androidu představovat, protože ji s velkou pravděpodobností používají k placení za aplikace. Když dojte na placení, zobrazí se seznam uložených karet, ze kterých je možné si vybrat tu, kterou chceme právě teď použít. Tady nás ale brzy čeká změna: podle aktuálně uniklých informací totiž Google pracuje na tom, že s použitím funkce automatického vyplňování (autofill) vaše karty pojmenuje.

Jak mi to pomůže?

Když chcete uskutečnit nákup, v aplikaci Google Pay se zobrazí vaše uložené platební karty, které můžete rozlišit podle zobrazených posledních čtyřech číslic, vydavatele karty a data expirace. To by sice samo o sobě mělo stačit, nicméně máte-li uloženo větší množství karet (mám například 5 debetních a 1 kreditní), můžete chvíli tápat.

Právě tady přichází ke slovu nová funkce automatického vyplňování, která vaše karty automaticky pojmenuje. Nová verze aplikace, která toto umožňuje, by měla být veřejně k dispozici velmi brzy. Poté v Google Pay uvidíte kromě dosavadních informací i jméno karty.

Každá vaše karta bude mít unikátní jméno, například „Platinová karta“, takže pro uživatele s větším množstvím karet nahraných v Google Pay by mělo být výrazně snazší rychle „sáhnout“ po té pravé. Jasně, že pokud máte pouze jednu nebo dvě karty, tak možnost omylu je mizivá, ovšem s rostoucím počtem karet pravděpodobnost chyby výrazně roste.

Jak to vypadá?

Pokud vás zajímá, jak bude tato nová funkce vypadat, podívejte se na screenshot. Karty jsou zobrazeny v zaoblených obdélnících, pod seznamem karet jsou dále možnosti „Naskenovat novou kartu“ pro přidání karty a „Správa platebních metod“ pro jejich organizaci.

Google Pay

Zdroj: androidheadlines

V těchto dnech je tato funkce přidávána do prohlížeče Google Chrome, takže se vzhledem k jeho rozšíření velmi rychle dostane ke značnému počtu uživatelů. Chromem to ovšem nekončí, dá se totiž očekávat, že si tato zajímavá funkcionalitka najde cestu i do dalších produktů ze stáje Google.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Lukáš Biel

11. 9. 2023, 5:51

No, já si karty pojmenoval podle sebe (osobní, firemní, rodinná,…), takže tuhle funkci nevyužiji a nepřijde mi nijak zajímavá. Ale zajímalo by mě, jak je pojmenuje 😁

Martin Jeřábek

VIP 11. 9. 2023, 0:54

Google pay už ale není ale peněženka.

Přemysl Vaculík

VIP 12. 9. 2023, 7:33

To ano, ale o karty se stará Google Pay, Google peněženka je ale domovem i pro jiné služby, respektive funkce.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat