V Googlu bude možné jednodušeji vymazat osobní výsledky vyhledávání

V Googlu bude možné jednodušeji vymazat osobní výsledky vyhledávání
2023-08-06T15:00:45+02:00
• 6. 8. 2023

Zdroj: GSMArena (se souhlasem)

Mnoho společností se předhání ve správě osobních informací, případně možností jejich neshromažďováním. V případě Googlu jde ale o hlavní obchodní artikl, ale na druhou stranu se snaží postupně přidávat nejrůznější funkce. Tentokrát jsme se dočkali oznámení zajímavé novinky.

Nejen vymazání informací o vás

Současná legislativa umožňuje, aby si každý uživatel mohl určit, co může zůstat, respektive co chcete smazat. Proces vyžaduje trochu úsilí a není zrovna dostupný na pár kliknutí. V minulém roce sice došlo na představení funkce Výsledky o vás, ale zatím není široce dostupná. Zjevně se jednalo jen o začátek, jelikož Google nyní doplňuje možnost přímo tyto výsledky vymazat skrze aplikaci Google na vašem mobilu. Ta se bude nacházet v nabídce, do které se dostanete po kliknutí na profilový obrázek.

Results about you 550x870x

Zdroj: Google

Zde Google umožní jednoduše vymazat informace jako adresa, telefonní číslo nebo e-mail. I v tomto případě bude novinka omezena na USA a angličtinu.

Google se také zaměřil na bezpečnější vyhledávání. Nově zavede pro všechny po celém světě funkci, která omezí dostupnost explicitního obsahu. Například fotografie s porno tématikou budou rozmazané. Běžný uživatel si bude moci kdykoliv aktivovat nebo deaktivovat tuto funkci, ale v rámci rodičovské kontroly bude moci opatrovník aktivovat u podřízených účtů tuto funkci. Ty ji nebudou moci deaktivovat. To se týká i správců. Navíc celé nastavení všech funkcí v rámci rodičovské kontroly bude jednoduše dostupné při vyhledávání. Bude stačit zadat „google rodičovská kontrola“ nebo „google family link“.

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat