Netflix vydal iOS aplikaci určenou k ovládání her na TV

Netflix vydal iOS aplikaci určenou k ovládání her na TV
2023-08-12T19:55:09+02:00
• 13. 8. 2023

Zdroj: Netflix

Společnost Netflix představila novou aplikaci s názvem Netflix Game Controller, určenou pro systém iOS od Applu. Dává tak najevo svůj zájem nabízet herní zábavu přímo na televizních obrazovkách. To bylo koneckonců Netflixem představeno už v plánech zveřejněných v březnu tohoto roku, takže jde o vcelku očekávaný krok.

Telefon jako herní ovladač

Aplikace Netflix Game Controller promění vaši televizi v herní konzoli a váš telefon v herní ovladač. Pak už jen stačí chytrý telefon s televizí spárovat, a můžete se pustit do her nabízených prostřednictvím služby Netflix. Má to ale zatím háček: tato služba nebyla ještě Netflixem oficiálně spuštěna, takže na otestování si musíme ještě počkat.

Zatím je známo to, že Netflix začne svou službu nabízet výlučně na iPhonech a iPadech, bez kompatibility s Apple TV, Android TV či jinou TV platformou. Ani aplikace samotná ještě není funkční, nicméně její vydání slibuje, že hry se stanou součástí Netflixových služeb už brzy.

Aplikace samotná má na levé straně displeje telefonu směrová tlačítka, přičemž na pravé straně se nacházejí akční tlačítka označená A, B, X a Y.

Netflix Games

Zdroj: fonearena (se souhlasem)

Co bude dál?

Kromě výše uvedeného je také známo, že Netflix aktivně vyvíjí herní služby založené na cloudu, u nichž se výhledově počítá právě s ovládáním pomocí mobilních telefonů. Ačkoliv společnost to ještě oficiálně nepotvrdila, nově uvedená aplikace je poměrně jasným náznakem toho, že Netflix má v plánu se v herní branži etablovat. Potvrzuje to i ohlášení dvou nových her plánovaných na rok 2024: jedna z nich ponese název Monument Valley.

Netflix Games

Zdroj: fonearena (se souhlasem)

Uvidíme tedy, co nového přinese populární Netflix do světa herní zábavy.

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat