Google ukončuje asistenta pro Wear OS 2, bude potřeba mít Wear OS 3 a novější

Google ukončuje asistenta pro Wear OS 2, bude potřeba mít Wear OS 3 a novější
2023-08-17T09:35:36+02:00
• 17. 8. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Softwarová podpora u produktů je jedním z důležitých faktorů pro mnoho uživatelů. Některé společnosti se moc nestarají a jde jim čistě jen o prodej, tak jiné se začínají více starat a nabízí mnohaletou podporu. V případě chytrých hodinek je situace asi nejhorší, a to i v případě Wear OS. Sice zde existuje Wear OS 3 a 4, tak právě mnozí výrobci ještě nestihli vydat aktualizace na Wear OS 3. Jednak jsou zde minimální hardwarové požadavky, ale také se někteří potýkají s problémy s vývojem. Je totiž nutné mít vlastní aplikaci, jakožto náhradu za aplikaci od Googlu. Bohužel zde máme nemilou zprávu od Googlu.

Asistent jen pro novější

Redakce 9to5google prozkoumávala zdrojové kódy aplikace Wear OS by Google a objevili části, které naznačovaly ukončení podpory chytrého asistenta od Googlu u hodinek se starším systémem. Zde je nutné podotknout, že právě Wear OS by Google je jen pro hodinky se systémem Wear OS 2.

Ne dlouho na to společnost Mobvoi začala rozesílat oznámení do hodinek se starším systémem jak Wear OS 3 oznámení, že dojde k ukončení podpory pro Google Asistenta. Má se tak stát velmi brzy, ale nikde není uvedeno, kdy se tak stane. Google zatím neuvedl ani jeden důvod, proč se tak děje.

F3qV3NjX0AANHOi 2048x1536x F3qV2 LXwAA3z7l 2048x1536x

Zdroj: @MishaalRahman (se souhlasem)

Všude se udává, že stačí aktualizovat hodinky na Wear OS 3, ale zde je právě problém. Pro mnohé hodinky není dostupný Wear OS 3 a novější. Sice jde o zvláštní rozhodnutí, ale je pravdou, že právě uživatelská zkušenost s asistentem u starších modelů hodinek není nejlepší. Chybí značná optimalizace a zřejmě i výkon, aby používání asistenta bylo plynulé. Budeme si ale muset počkat na nějaké vyjádření, proč bude asistent ukončen.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat