Google Chat dostává 7 novinek

Google Chat dostává 7 novinek
2023-07-07T15:00:24+02:00
• 7. 7. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Google měl dlouhou dobu několik komunikačních služeb, přičemž si navzájem i konkurovaly. Naštěstí se společnost v poslední době soustředila jen na jednu, Google Chat. Té věnuje větší pozornost a postupně ji vylepšuje. Tentokrát jsme se dočkali rovnou sedmi novinek.

Chat a lepší možnosti

Na prvním místě propaguje Smart Compose, tedy funkci pro rychlejší dokončování vět. Bohužel je dostupná jen v několika jazycích – angličtina, francouzština, italština, španělština a portugalština. O češtině napadla ani zmínka, navíc je novinka dostupná jen ve webové verzi. Zde asi netřeba očekávat nějaké brzké rozšíření.

Podstatnější funkcí je možnost editace a mazání zpráv v samotné konverzaci, a to i ve skupinové. Zde se asi Google vzdal jakýchkoliv zábran a zpřístupňuje novinku celosvětově a pro všechny. Je zde několik omezení, co se týče mazání nebo úprav, ale jde jen o specifické případy, některá omezení jsou jen dočasná.

ezgif 5 c754558bef 500x312x

Zdroj: Google

Další novinka v řadě se týká citací, takže i ve skupinové konverzaci nemusí docházet ke zmatkům, jednoduše znovu použijete nějakou zprávu a připíšete k ní svou reakci. Ve skupinových konverzacích si také nově můžete prohlédnout, kdo si danou zprávu přečetl. Abyste nemuseli přikládat odkaz na nějakou webovou stránku ve své prosté podobě do zprávy, tak nově jde z jakéhokoliv slova vytvořit odkaz. K tomuto účelu je v panelu nástrojů nová ikona.

Google přidává také skrytí neaktivních konverzací a prostorů. Jakmile nedochází k aktivitě minimálně po dobu sedmi dnů, dojde ke skrytí. Ke všemu se lze opět dostat skrze tlačítko Více v seznamu konverzací. Poslední novinka přináší podporu pro další aplikace, jako je například Zapier, Asana a další.

Zdroje: blog.google, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat