TikTok zavádí personalizovanou rodičovskou kontrolu

TikTok zavádí personalizovanou rodičovskou kontrolu
2023-06-30T19:35:10+02:00
• 30. 6. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Jak se zdá, společnost ByteDance, která provozuje sociální síť TikTok, se rozhodla vzít vážně problematiku mladistvých a nevhodného obsahu, který se na sociální síti nachází. Je nutné podotknout, že je TikTok opravdu kontroverzní platforma, která může mít velmi negativní dopad na mladistvé.

TikTok pracuje na nových funkcích pro rodiče

Podle dostupných informací TikTok zavádí nové funkce pro rodičovskou kontrolu, která je přímou součástí aplikace. Sekce pro rodiče nese název „Rodinné párování“ a rodičům umožňuje hlídat, kolik času tráví jejich dítě v aplikaci, nastavit denní limit, nastavit, kdo může dítěti posílat zprávy, spravovat nastavení soukromí a bezpečnost a mnoho dalšího.

tiktok family pairing content filters 1390x781x

Zdroj: Techcrunch

Nově do Rodinného párování přichází možnost filtrování obsahu, které rodičům umožní vyhledat obsah, který nechtějí, aby dítě vidělo. Jedná se tak o další stupeň filtrování potenciálně škodlivého obsahu na základě personalizovaného výběru samotným rodičem. Takto filtrovaný obsah může rodič zablokovat, aby se dítěti neobjevovalo v kanálech „Sleduji“ a „Pro tebe“.

„Abychom tuto funkci přizpůsobili rodinnému párování, spojili jsme se s odborníky, včetně Institutu pro bezpečnost na internetu, pro to, jak dosáhnout rovnováhy mezi tím, aby si rodiny mohly vybrat nejlepší zážitek podle svých potřeb, a zároveň zajistit, abychom respektovali práva mladých lidí na účasti v online světě,“ napsala společnost v blogovém příspěvku. Ve výchozím stavu se tak dospívajícím budou zobrazovat klíčová slova, na základě kterých rodiče obsah filtrují.

Společnost rovně oznámila, že během tohoto roku chce založit globální radu mládeže, která by měla naslouchat podnětům těch, kteří TikTok používají a mohou předat cenné zkušenosti, které mohou vést k vytváření bezpečnější platformy.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat