Twitter má nakonec API kompletně zdarma, ale jen pro konkrétní použití

Twitter má nakonec API kompletně zdarma, ale jen pro konkrétní použití
2023-05-04T09:35:00+02:00
• 4. 5. 2023

Fotka od Akshar Dave z Unsplash

Twitter přepracoval strategii svého API, tedy rozhraní pro vývojáře. V podstatě zavedl tři plány, které mají nastavené konkrétní limity. Verze zdarma je spíše určená pro použití konkrétními firmami, které si potřebují vyvinout nějakou aplikaci, případně mít napojení na Twitter. Pak se nabízí varianta za 100 dolarů měsíčně s vyššími limity a pak je zde Enterprise, kde není zveřejněna cena, ale podle posledních informací se pohybuje na velmi vysoké částce. V podstatě tak Twitter donutil vývojáře komplexních služeb pro uživatele, aby platili za používání, což vedlo k ukončení mnoha služeb. I tak Twitter nakonec představil ještě jednu verzi, která je zdarma, pakliže splníte podmínky.

Twitter představil ceny a verze nového API

Twitter API zdarma

Přímo účet Twitter Dev zveřejnil tweet, v kterém uvádí, že pro sociální síť chce sloužit i veřejnosti, zejména v případě podstatnějších informací, i na bázi automatického zveřejňování. Proto došlo k rozhodnutí, že vývojáři, kteří používají API k informování o počasí, zveřejňují informace o dopravě nebo nabízí aktualizace kolem nouzového upozorňování, budou mít API zcela zdarma.

Je zde ale podmínka, aby účet, která požádá o takový přístup, patřil ověřené vládní organizaci nebo veřejně vlastněné službě. Nová varianta není k dispozici na stránkách pro vývojáře. Je nutné o ni požádat přímo Twitter Dev na sociální síti. Respektive se vše řeší individuálně, takže je možné, že celý proces získání kompletního přístupu k API zabere nějaký čas.

FvJzMIHXwAMZHoq 397x476x

Zdroj: @idzanmarko (se souhlasem)

Jde o krok, který jsme více méně předpokládali. Elon Musk v podstatě zavede nějakou novinku a následně ji nechá upravit, aby došlo k vyladění. Odhadujeme, že se nejedná o jedinou změnu a ještě několika se dočkám.

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat