Samsungu se v 1. čtvrtletí dařilo, celkově mu však zisky výrazně klesly

Samsungu se v 1. čtvrtletí dařilo, celkově mu však zisky výrazně klesly
2023-05-02T11:35:47+02:00
• 2. 5. 2023

Zdroj: Samsung

Samsung zveřejnil finanční zprávu za 1. čtvrtletí tohoto roku a celkově se nejedná o příliš pozitivní výsledky. Tržby sice v 1. čtvrtletí vzrostly, ale meziročně klesají na alarmující úroveň za posledních mnoho let.

Samsung bojuje s nízkými zisky

Samsungu klesl provozní zisk v 1. čtvrtletí roku 2023 meziročně o 18 %. Zisk se ale snížil ze 14,12 bilionů korejských wonů na 0,64 korejských wonů, což je pokles o 95 %. Mobilní divize, která má na starost mobilní telefony, byla v tomto čtvrtletí postižena nejméně. Tržby meziročně klesly o 2 %, ale během tohoto čtvrtletí stouply o 22 %. Samsung očekává, že by během letošního roku mělo dojít k obratu k lepšímu a že během druhé poloviny roku by se měla globální poptávka zlepšit.

gsmarena 002 1200x518x

Zdroj: GSM Arena

Za dobré výsledky během prvního čtvrtletí se přičinilo uvedení nových modelů telefonů Galaxy S23 a S23 Ultra. Především model Galaxy S23 Ultra má na prodeje zásadní pozitivní vliv. Podle očekávání by měl současný trend přetrvávat zhruba do letošního června. Aby šel Samsung dobrým výsledkům naproti, divize DS by se měla zaměřit na posílení 2nm výrobního procesu pro čipy a také  se bude snažit uspokojit poptávku po špičkových produktech, jako jsou například paměti DDR5 a LPDDR5X. Korejský výrobce se rovněž chce zaměřit na ještě lepší nákladovou efektivitu, což by mělo vylepšit zisk jak v krátkodobém, tak i dlouhodobém horizontu.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat