Samsung oznámil vydání aktualizace One UI 5 Watch pro hodinky Galaxy Watch 4 a Watch 5

Samsung oznámil vydání aktualizace One UI 5 Watch pro hodinky Galaxy Watch 4 a Watch 5
2023-05-05T08:00:08+02:00
• 5. 5. 2023

Galaxy Watch 5 série; zdroj: Dotekománie

Samsung oznámil plánované uvedení aktualizace systému One UI 5 Watch, která by měla dorazit na jeho chytré hodinky Galaxy Watch 4 a Watch 5. Nový systém bude pravděpodobně založen na novém systému od Androidu – Wear OS 4.

Galaxy Watch 4 a Watch 5 by měly obdržet novou aktualizaci One UI 5 Watch

Samsung v roce 2021 přešel ze svého proprietárního systému Tizen, který poháněl chytré hodinky Galaxy Watch, na systém Wear OS od Goolge. Tímto krokem se Samsung stal největším výrobcem chytrých hodinek založených na systému Wear OS. Samsung se rovněž může pyšnit celosvětově největším tržním podílem v oblasti chytrých hodinek, následován Applem a jeho hodinkami Watch.

Co aktualizace One UI 5 Watch přinese nového? Na hodinkách Galaxy Watch 4 a 5 by především měla celkově vylepšit sledování spánku. Aktualizace přináší vylepšené rozhraní „Sleep Insight“, které by mělo nabídnout ještě více informací o spánku přímo v hodinkách. Funkce Kouč spánku by měla přidat další ovládací prvky pro budování lepších návyků pro zdravější spánek, mezi ně patří například připomenutí meditace, nebo varování před požíváním kofeinu v pozdních večerních hodinách. Tipy pro lepší a zdravější spánek by měly být lépe dostupné přímo na hodinkách, uživatelé se tak vyhnout sledování mobilního telefonu před spaním.

1683183593 screenshot 2023 05 04 at 122804 pm 1136x606x

Zdroj: Neowin (se souhlasem)

Pro zlepšování kondice nová aktualizace One UI 5 Watch přidává personalizované tréninkové rutiny. Uživatelé budou mít možnost nastavit si intenzitu tréninku, nebo si  nastavit maximální hranici tepové zóny ve které se budou chtít při tréninku pohybovat. To se může hodit především tehdy, pokud si uživatel stanoví konkrétní fitness cíl a také hranici zátěže, aby nedocházelo k nechtěnému přetrénování a podobně. Aktualizace také přináší podporu exportu GPX dat, která bude možné později použít pro import do různých aplikací třetích stran.

1683183599 screenshot 2023 05 04 at 122812 pm 1124x458x

Zdroj: Neowin (se souhlasem)

One UI 5 Watch se mimo jiné zaměřuje také na bezpečnost. Vylepšena byla funkce detekce pádu, kdy kromě volání kontaktů nyní umožní volat i přímo linku první pomoci. V případě bezvědomí budou informace o zdravotním stavu a lékařské údaje k dispozici zdravotnímu personálu přímo na hodinkách.

1683183605 screenshot 2023 05 04 at 122819 pm 1010x446x

Zdroj: Neowin (se souhlasem)

Ačkoliv Samsung výslovně nezmiňuje na jaké verzi Wear OS bude nová aktualizace založena, lze očekávat, že by se mělo jednat o Wear OS 4. Více bychom se mohli dozvědět za nedlouho, kdy by měl Google na své pravidelné konferenci I/O představit novinky včetně případného nového Wear OS.

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat