Google připravuje funkci, která udělá z mobilu autokameru

Google připravuje funkci, která udělá z mobilu autokameru
2023-05-18T11:42:20+02:00
• 18. 5. 2023

Fotka od Patrick Tomasso z Unsplash

Mobilní telefony jsou chytřejší, stejně jako auta. Samozřejmě to myslíme s nadsázkou, jelikož vždy záleží na uživateli. Pokud se ale podíváte na vybavenost jednotlivých produktů, tak se nabízí nejrůznější funkce. Například auta dnes mají poměrně běžně nejrůznější kamery, ale ty nelze používat tak, jak by si přál majitel. Proto například i do nejnovějších aut se hodí zakoupit autokameru, která zaznamenává samotnou jízdu. Google ale chce nabídnou řešení, které nevyžaduje dokupovat další zařízení.

Mobil jako autokamera

Redakci 9to5google se podařilo objevit ve zdrojovém kódu aplikace Nouzové informace části, které se jmenují Dashcam, tedy autokamera. Dokonce se jim podařilo aktivovat některé součásti, takže máme náhled toho, co se chystá.

Dá se říci, že mobil díky této funkci bude moci suplovat autokameru. Dokonce je zde i systém záznamu obrazu podobný tomu, který je u autokamer. Maximální délka záznamu je 24 hodin, přičemž dochází k postupnému mazání po třech dnech. Jedna minuta záznamu má přibližně 30 MB. Tudíž funkce vám nezaplácá prostor, postupně bude promazávat staré nahrávky.

personal safety pixel dashcam 2 1080x2400x personal safety pixel dashcam 1 1080x2400x personal safety pixel dashcam 3 1080x2400x personal safety pixel dashcam 4 1080x2400x

Zdroj: 9to5google

Novinka má i funkce automatického spuštění, jakmile se například připojíte k Bluetooth v autě. Je zde jedno podstatné ale. Google zatím bude funkci limitovat jen pro Pixel smartphony, tedy své vlastní. Dá se ale očekávat, že se nakonec funkce rozšíří. Zatím si ale musíme počkat, až dojde k představení funkce a pravděpodobně dodělání.

Jde o celkem zajímavou novinku, jelikož byste mohli pomocí této funkce vdechnout druhý život nějakému staršímu mobilnímu telefonu.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat