Pixel Tablet od Googlu potvrzen, nechť započne čekání aktualizováno

Pixel Tablet od Googlu potvrzen, nechť započne čekání [aktualizováno]
2023-04-23T16:30:14+02:00
• 23. 4. 2023

Zdroj: AndroidPolice (se souhlasem)

1

Aktualizováno 23. 4.

Google se již částečně pochlubil nadcházejícím tabletem. Zatím ale nedošlo na kompletní odhalení všech specifikací a funkcí. Zatím se například objevila informace, že novinka nabídne bezdrátovou technologii UWB, ale ještě není známo, k čemu bude vlastně využita, tedy konkrétní zacílení. Google se ale již nebojí ukazovat tablet na veřejnosti. Byl totiž spatřen na Milan Design Week a k dispozici je i video, které je umístěné na Twitteru.

Google Pixel Tablet leak2 720x900x Google Pixel Tablet leak1 720x900x Google Pixel Tablet leak 720x900x

Zdroj: @2010sroy (se souhlasem)

Aktualizováno 27. 1.

Naposledy jsme slyšeli o tabletu od Googlu na konci minulého roku a nyní zde máme další informace společně s dávkou fotografií. Dozvídáme se například, že zde byly dva tablety, ale Google se rozhodl pro zrušení základní verze a v podstatě do prodeje zamíří Pro varianta, ale ta se bude jmenovat jen Google Pixel Tablet. Jediný rozdíl byl ve verzi procesoru. Samotný displej nadcházející novinky bude mít rozlišení 2560 x 1600 pixelů, přičemž se bude jednat o LCD panel. Operační paměť bude o velikosti 8 GB a prostor pro data bude zajišťovat 256GB úložiště. O výkon se bude starat Tensor G2. Navíc zdroj naznačuje, že budou k dostání dvě dockovací stanice. Základní nabídne jen nabíjení, druhá varianta bude obsahovat minimálně navíc i reproduktor nebo reproduktory.

FnbQ802XoAwHBu0 2048x2048x FnbQ9d5XoAgn9pn 2048x2048x FnbQ FJWQAEncdN 2048x2048x FnbQ mTXoAk1PhI 2048x2048x

Zdroj: Kuba Wojciechowski (se souhlasem)

Aktualizováno 19. 12.

Google oznámil existenci tabletu Pixel, ale oficiálně bude kompletně představen až za nějakou dobu. Zatím nevíme, kdy se tak přesně stane. Mezitím se ale objevil jeho prototyp i s dockovací stanicí na Facebook Marketplace za 400 dolarů. Bohužel o specifikacích toho víme velmi málo, ale dle obrázků nabídne 256 GB prostoru pro data a minimálně 6 GB RAM.

FkUTFnUacAA7GBl 1186x2048x FkUUOYbakAELvxx 1284x963x FkUUOYcaEAAs k5 1284x960x FkUUOYcaMAAt0X4 1284x965x FkUUOYhaEAAUJC 1284x1709x

Zdroj: GSMArena (se souhlasem)

Aktualizováno 24. 9.

Google celkem mile některé překvapil, když zveřejnil podobu nadcházejícího tabletu Pixel. Sice se blíží jeho kompletní představení, ale nyní se objevují jeho specifikace, byť neoficiálně. Bude vybaven 10,95palcovým displejem a bude nabízen s úložišti ve velikostech 128 a 256 GB. O konektivitu se má starat WiFi 6, ale nebude zde podle všeho GPS. To by znamenalo, že tablet bude cílit na využití v domácnostech.

O výkon se má starat první generace procesoru Google Tensor a dle všeho bude mít podporu pro stylus. Zatím nevíme, jestli bude prodáván zvlášť nebo bude součástí balení.

Aktualizováno 30. 5.

Zpravidla se první objeví spekulace, pak se začnou objevovat konkrétnější náznaky a pak už následuje představení. Google ale letos vypálil rybník všem, co stojí za úniky, jelikož potvrdil existenci tabletu Pixel. Dokonce toto zařízení ukázal, byť jen částečně. Zatím se odhaduje, že Pixel Tablet bude spíše zařízení pro domácnost a bude k němu i dockovací stanice, aby působil i jako takový Nest Hub.

Ukazuje se ale, že bude mít trochu více možností. V rámci certifikačního procesu Universal Stylus Initiative se objevilo Google zařízení vedené pod kódovým označením Tangor a navíc jako typ je uveden tablet. Dá se tedy odhadovat, že právě chystané zařízení bude mít podporu pro stylus. Ten navíc bude možné nabíjet bezdrátově. Zřejmě se magneticky přichytí na jednu stranu. Je zde samozřejmě možnost, že Google má v rukávu ještě jedno zařízení, ale zatím to není moc pravděpodobné.

Původní článek 13. 5.

Google v rámci keynote při příležitosti konání vývojářské konference pochlubil zařízeními, která teprve budou představena. Prozradil pár detailů a hlavně ukázal design. Mohli jsme tak prvně spatřit Pixel 7 a Pixel 7 Pro, ale nejvíce se čekalo, že by se konečně mohl pochlubit svými prvními chytrými hodinkami. Naštěstí se tak stalo a Google ukázal Pixel Watch. Bonusem byla zmínka ohledně chystaného tabletu.

Pixel Tablet?

Google v první řadě ukázal částečně zadní stranu, kde je jeden foťák, který mírně vystupuje. Na horní straně je tlačítko pro vypínání a také jsme se dočkali ukázky přední strany. Zatím není jasné, jestli bude novinka dostupná jen v této barevné kombinaci. Navíc Google uvedl jen jednu specifikaci. Tablet bude vybaven procesorem Google Tensor.

Google Pixel Tab 600x490x

Zdroj: Google

Sice nezmínil nic konkrétnějšího, ale ze samotného vyjádření vyplývá, že se bude jednat o zařízení orientované do domácnosti. Někteří se domnívají, že součástí bude dockovací stanice, takže tablet bude moci sloužit jako mobilní verze Nest Hub Max. Společnost také dodala, že tablet bude perfektním společníkem pro Pixel smartphone.

pixel tablet tighter crop 1206x652x

Zdroj: Google

Zatímco mobily Pixel 7 (Pro) a hodinky Pixel Watch budou uvedeny po letních měsících, tak na tablet si budeme muset počkat až do příštího roku. Google uvedl, že bude představen až v roce 2023. Nic bližšího jsme se nedozvěděli.

Zdroje: androidpolice.com, 9to5google.com, 9to5google.com, gsmarena.com, gsmarena.com, twitter.com, gizmochina.com, gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Petr Komárek

21. 12. 2022, 15:33

Jako příznivce Google a majitel Google pixel 7pro si ho rád pořídím, ale ten zakulacený tvar je trochu mimo módu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat