Epico USB-C Hub Pro III – moderní řešení pro rozšíření konektivity vašeho Macu mini recenze

Epico USB-C Hub Pro III – moderní řešení pro rozšíření konektivity vašeho Macu [mini recenze]
2023-04-26T19:30:48+02:00
• 26. 4. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Pamatuji si to jako včera, kdy Apple představil MacBooky vyloženě jen s USB-C porty. Bublina jablíčkářů v sobě šířila paniku, protože k dispozici byly opravdu jen tyto porty. Klasické HDMI nebo USB-A nebylo možné připojit bez USB-C Hubu. V současnosti není toto téma tak dramatické. Apple si určitě pomohl představením 16palcových a 14palcových MacBooků Pro, které všechny konektory opět nabízí.

Kde ale určitě budete potřebovat USB-C Hub jsou MacBook Air a MacBook Pro (standardní 13palcové verze). Dříve či později budete koupi USB-C Hubu pro svůj Mac řešit. Proto jsme rádi, že vám můžeme představit naše dojmy z USB-C Hub Pro III od společnosti Epico. Této mini recenze se ujal náš redaktor Zdeněk Koutský, který Hub testoval déle než měsíc.

Epico USB-C Hub Pro III: Design

Epico USB-C Hub Pro III poskytuje moderní a z mého pohledu i elegantní design. Jedná se o typický “Mac“, takže Hub nijak vzhledově nevyčnívá, když jej máte připojen k Macu. Doporučuji si vybrat takovou barevnou verzi, která bude ladit s barvou vašeho MacBooku.

Epico USB-C Hub Pro III Epico USB-C Hub Pro III

Zdroj: Dotekomanie.cz

Nicméně, díky robustní konstrukci je Hub odolný proti poškození a nabízí zvýšenou trvanlivost. Velmi oceňuji příjemně lehkou a přenosnou konstrukci, která z něj dělá ideální řešení pro ty, kteří chtějí mít své periferie a příslušenství k dispozici kdykoli a kdekoli. Není třeba se bát častého cestování, protože Hub se vám vejde třeba do kapsy od džín.

Epico USB-C Hub Pro III: Konstrukce

Tento multifunkční USB-C Hub je navržen pro připojení různých zařízení k vašemu Macu, který má USB-C konektor. Nabízí celkem 7 portů, včetně USB-C portu s podporou Power Delivery (PD) až do 100 W, HDMI portu, 3x USB 3.0 portů, SD karty a microSD karty. Díky této rozmanitosti portů si můžete připojit různá zařízení, jako jsou externí disky, myši, klávesnice, sluchátka, monitory a mnoho dalších. Tyto porty fungovaly bez problémů a umožnily mi snadný přenos dat mezi různými zařízeními. Vysoká rychlost přenosu dat mi rovněž zajistila efektivní přenos dat a usnadnila mi práci.

IMG 0950 4032x3024x IMG 0952 4032x3024x IMG 0953 4032x3024x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Rychlost

Epico USB-C Hub Pro III nabízí vysokou rychlost přenosu dat díky podpoře USB 3.0. Hub dosahuje rychlosti přenosu dat až do 5 Gb/s, což umožňuje rychle a efektivně přenášet velká množství dat.

Použití

Používání USB-C Hub Pro III je opravdu jednoduché. Stačí jej připojit k vašemu zařízení a okamžitě můžete začít používat všechny funkce Hubu. Produkt totiž podporuje plug-and-play, což znamená, že nevyžaduje žádné speciální ovladače nebo software.

Závěr

Celkově musím říct, že jsem byl velmi spokojen s Epico USB-C Hub Pro III. Jeho moderní design, rozmanitost portů a vysoká rychlost přenosu dat umožňují běžným uživatelům rozšířit konektivitu svého počítače a zvýšit svou produktivitu. Pokud hledáte kvalitní a spolehlivý USB-C Hub, tento produkt rozhodně stojí za zvážení. Cena produktu se pohybuje kolem 2 499 Kč.

Specifikace

  • USB-C 3.1 Gen 1: rychlost přenosu dat až 5Gbps
  • S portem Thunderbolt 3/4 USB-C dosáhnete rychlostí přenosu dat 40 Gb/s
  • Maximální výkon nabíjení až 100 W
  • Display 5K/60Hz
  • Podpora MicroSD karet
  • Ethernet port: až 1 Gbps
  • Podporovaná zařízení: MacBook Pro 2016 a novější, MacBook Air 2018 a novější
  • Rozměry: 32 x 125 x 12 mm
  • Váha: 46g

Epico

Za poskytnutí produktu děkujeme partnerovi Epico. Produkt si můžete zakoupit třeba ZDE

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat