Chrome je ještě rychlejší na Androidu a macOS

Chrome je ještě rychlejší na Androidu a macOS
2023-04-16T19:38:32+02:00
• 16. 4. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Webové prohlížeče dnes hrají velmi důležitou roli, o čemž ostatně svědčí i neustálý vývoj nejrůznějších technologií. Například již existují i webové progresivní aplikace (PWA), které se velmi podobají těm nativním, byť ještě nemají stejné možnosti, ale to se postupně mění. Google se snaží na Chromu pracovat, o čemž se nedávno pochlubil.

Rychlejší Chrome

V novém příspěvku na blogu věnovaném projektu Chromium, jakožto základu pro Chrome, se Google chlubí tím, co všechno se odehrálo pod kapotou. Například se cíleně optimalizovali některé javascriptové funkce jako Object.prototype.toString a Array.prototype.join a také CSS InterpolableColor. V seznamu vylepšení je i optimalizace pro innerHTML, přičemž změny budou součástí i jádra WebKIT, na které je postaven prohlížeč Safari.

Chrome Fast Curious Speedometer Improvements Graphic 3 1 2804x1380x

Zdroj: Google

Google také provedl změny pro efektivnější kompresy a alokaci ukazatelů u V8 a Oilpan. Google je tentokrát velmi podrobný po technické stránce. Ve výsledku měly všechny tyto změny následek, že je Chrome o 10 % rychlejší, což ukazují i data z benchmarku Apple Speedometer 2.1. Změny se týkají i Androidu, kde Google umí zacílit i na mobily a tablety s vyšším výkonem. Data ukazují, že právě na takovýchto zařízeních se benchmark Speedometer 2.1 spouští o 30 % rychleji.

Je ale otázkou, jestli takové navýšení výkonu zaregistrují uživatelé. Rozhodně jde ale vidět, že se Google snaží a snad se zaměří i na jiné modifikace. Například taková optimalizace spotřeby prostoru v operační paměti by se hodila více.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat