Google Mapy přijdou o jednu zděděnou funkci

Google Mapy přijdou o jednu zděděnou funkci
2023-03-15T19:30:54+02:00
• 15. 3. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Google svého času měl hodně aplikací, ale jak to bývá u této společnosti zvykem, ne každá přežije a dočká se plného využití. Svého času se nabízela aplikace Google Trips. Fungovala jen několik let, přičemž v roce 2019 jsme se s ní museli rozloučit. Sice aplikace zmizela, ale některé funkce se přesunuly přímo do Google Map. Nyní jedna z nich končí.

Souhrny cest končí

Samotné souhrny cest jsou spíše doplňkovou funkcí, která se snaží nabídnout takový cestovní itinerář. Obsahuje místa, letenky, hotely, termíny a podobně. Google se rozhodl, že tuto funkcionalitu zruší, a to již od 1. května tohoto roku. Ve velmi krátkém prohlášení na stránkách služby google.com/travel je velmi strohé prohlášení.

Souhrny cest od 1. května už nebudou k dispozici, ale cestovní rezervace se mohou nadále zobrazovat v ostatních službách Google. Pokud si chcete souhrn cest uložit, klikněte nebo klepněte na tlačítko Sdílet.

I tak Google uvádí, že se mohou cestovní rezervace zobrazovat v jiných službách Googlu, případně aplikací. Samotné ukončení se má týkat minulých i budoucích cest. Zatím chybí nějaké přesnější informace, co vlastně bude ukončeno a o co přijdou uživatelé. Samotná stránka nápovědy k této funkcionalitě ještě neobsahuje nějaké podrobnosti.

google travel trip summaries 1 1000x1000x

Zdroj: Google

Zatím se dá říci, že na Googlu si již nebudete moci vytvořit přesný plán cesty a zakomponovat do toho rezervace a letenky. Souhrn navštívených míst v jisté formě ještě existuje v aplikaci Google Mapy na kartě Výlety.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat