Chcete mobil, který vydrží až 3 dny bez nabíjení? Zkuste novinku v Česku, HONOR Magic komerční článek

Chcete mobil, který vydrží až 3 dny bez nabíjení? Zkuste novinku v Česku, HONOR Magic [komerční článek]
2023-03-01T14:04:25+02:00
• 1. 3. 2023
2

Prestižní organizace DXOMARK, která ve svých laboratořích důkladně testuje a hodnotí mobilní telefony, ocenila smartphone HONOR Magic5 Lite a udělila mu 1. místo za výjimečný výkon baterie. Chytrý telefon se rozhodli prověřit i influenceři v rámci speciální výzvy – baterie zvládla 2 náročné dny intenzivního provozu zcela bez nabíjení.

Smartphone HONOR Magic5 Lite zaujal společnost DXOMARK i coby nejtenčí a nejlehčí telefon ve své kategorii s garantovanou kapacitou baterie až 2 dnů bez nabíjení. Při testování v laboratoři DXOMARK navíc vydržela při středně náročném používání 74 hodin, tedy více než 3 dny, na pouhé jedno nabití. Laboratoř udělila smartphonu celkem 152 bodů, a tím jej zařadila na první místo celosvětového žebříčku. Skóre vychází ze tří testů: autonomie, nabíjení a účinnost, přičemž si ze všech testů odnesl špičkové výsledky.

Práce i zábava bez starostí o baterii

Jak ukázaly testy i zátěžová výzva pro influencery, tento smartphone zvládne v plném zápřahu až dva dny. A co konkrétně baterie vydrží? Až 29 hodin streamování hudby z YouTube, až 21 hodin brouzdání po sociálních sítích nebo 11 hodin hraní her. Za 30 minut nabíjení pak zvládne dalších 12,5 hodin streamování videa.

Inteligentní řešení softwaru

Co se týče softwaru, HONOR použil pro optimalizaci výkonu několik technik. Smartphone inteligentně kombinuje využívání velkých výkonných jader a malých úsporných jader procesorů podle toho, jak je zařízení využívané, čímž se snižuje spotřeba energie. Pokročilé je i řízení na úrovni aplikačních procesů – když uživatel aplikaci nevyužívá, systém její proces „zmrazí“. Smartphone zároveň inteligentně vybírá síť 4G/5G, aby splnil požadavky na rychlost připojení, a detekuje-li problémy se spotřebou energie i při vypnuté obrazovce, upozorní uživatele vyskakovací zprávou. Tím vším efektivně šetří baterii.

Tenký a lehký vytrvalec

Hledáte-li chytrý telefon, který vám ušetří starosti o baterii a zároveň hravě zvládne neustálý provoz, práci i zábavu, nemusíte se nutně bát velkých rozměrů ani vysoké hmotnosti. HONOR Magic5 Lite je totiž ve své kategorii nejtenčí a nejlehčí chytrý telefon s 5100mAh baterií. Výkonnou baterii se výrobcům podařilo vměstnat do malého a tenkého zařízení, které svými příjemnými rozměry mile překvapí. Baterie s výjimečnou energetickou hustotou je o 3 % tenčí než je běžné a díky nově vyvinuté, lehké hliníkové slitině jsou středové rámečky o 4 gramy lehčí a o 15 % tenčí. Výsledkem je lehký, pevný a kompaktní přístroj.

Zkouška ohněm: 2 dny v rukách influencerů

Zajímavou akci na prověření baterie vymyslela společnost HONOR pro influencery. Těm dala tento chytrý telefon k dispozici na dva dny, během kterých měli telefon prověřit v různých,  na spotřebu baterie, náročných situacích. K těm patřilo přehrávání hudby a videí, chatování, sdílení obrázků a videí nebo vytváření vlastního obsahu a živých vysílání, bez omezování dat, GPS navigace a aplikací. Všichni influenceři z různých zemích měli po obou dvou dnech svůj HONOR Magic5 Lite stále v provozu s funkční baterií, bez jediné vteřiny zapojení do nabíjecího adaptéru.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

Jirka Čapek

1. 3. 2023, 15:03

To je teda docela smutný jak se snaží Honor využít DXOmark pro marketing telefonu. Stačilo by aby byl ten telefon opravdu dobrý ve všech směrech a v recenzích by se to lidi dozvěděli bez trapných marketingových keců.

Martin Jeřábek

VIP 1. 3. 2023, 14:07

No rozhodně není lepší:
https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=12107&idPhone2=11522

Sony Xperia 10 IV je na tom lépe. Mnohem lépe.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat