Twitter nově nabízí až 4000 znaků, ale asi to nebude maximum aktualizováno

Twitter nově nabízí až 4000 znaků, ale asi to nebude maximum [aktualizováno]
2023-02-10T13:30:40+02:00
• 10. 2. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 10. 2.

Twitter oficiálně oznámil, že předplatitelé služby Twitter Blue mají nově k dispozici nový limit na počet znaků na jeden tweet. Lze napsat až 4000 znaků. Je zde ale ještě jedno omezení, byť dočasné. Novinka je dostupná jen pro předplatitele v USA. Dá se očekávat, že postupně dojde k rozšíření. Dle dřívějších informací to ale nebude konec. Stále se pracuje na možnosti zveřejnění článku, který by měl nabídnout ještě více znaků, ale zatím nevíme, jak bude nastaven limit a kdy dojde k zavedení novinky. Dá se ale předpokládat, že i tato funkce bude spadat pod Twitter Blue.

Původní článek 3. 2.

Ještě před nějakou dobou platilo, že do jednoho příspěvku na Twitteru můžete dát jen 140 znaků. V roce 2017 došlo k navýšení limitu na 280 znaků, ale pokud se chcete rozepsat, tak není problém dnes rozdělit delší text do více tweetů a ty pak publikovat jako vlákno. Evidentně se brzy dočkáme nového formátu.

Twitter článek

Jane Manchun Wong (@wongmjane) opět pátrala ve zdrojových kódech sociální sítě Twitter a podařilo se jí objevit přípravy na spuštění služby Twitter Articles. Jak název napovídá, nabídne se možnost zveřejňovat delší texty v podobě článků. K dispozici bude i záložka se všemi vašimi články.

FKnLTvyUYAMfJX5 1 1100x1100x

Zdroj: Jane Manchun Wong (se souhlasem)

Bohužel více informací není známo, ale samotný Twitter nepopírá novinku. Jen uvádí, že v brzké době zveřejní podrobnosti k této nové funkci. Otázkou ale je, co vše nabídne v rámci článků a také jestli zde bude nějaké omezení. Inspiraci může hledat u konkurenčních sociálních sítích. Například i Facebook má podobnou možnost stejně jako LinkedIn.

Doufáme, že se Twitter nějakým způsobem odliší a nabídne propracovanější nástroj. Zatím ani neodhadujeme, kdy by mohlo dojít k představí. Stačí připomenout audio tweety. Ty se připravují již dlouhou dobu, ale zatím nejsou k dispozici.

Zdroje: twitter.com, 9to5mac.com, techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat