Twitter se zaměří více na audio tweety

Twitter se zaměří více na audio tweety
2020-06-20T19:08:46+02:00
• 21. 6. 2020

Zdroj: xatakamovil.com

V tomto týdnu jsme se dočkali zcela nového formátu příspěvků na sociální sítí Twitter. Nové audio tweety jsou v tuto chvíli dostupné jen v aplikaci pro iOS. Nabízí možnost namluvení až 140 sekund, což bohatě stačí na obsáhlejší informace. Samotné spuštění nové funkce se neobešlo bez komplikací, ale jednalo se více méně o chybu, kdy tento formát nebyl identifikovatelný v rámci přístupnosti. Nevidomí uživatelé tak třeba nevěděli, o co se vlastně jedná.

Audio tweet

Twitter již nyní pracuje na rozšíření nových audio tweetů i pro platformu Android, ale zatím není známo, kdy se dočkáme této funkce. Zatím není k dispozici ani v rámci testování u beta verze aplikace. Možná si uživatelé systému od Googlu počkají několik týdnů, možná měsíců. Twitter rozhodně pracuje na tomto formátu a brzy se asi dočkáme rozšíření.

Twitter oficiálně uvedl, že prozkoumává možnost automatického přepisu samotného audio tweetu. Asi vás napadne, že se může jednat o poměrně zbytečnou funkci, když by šlo použít rovnou diktování hlasem na smartphonech. V tomto případě jde ale o funkci pro neslyšící, díky které budou moci i oni vědět, co je vlastně zveřejňováno.

ezgif 4 3e62918ecaeb 400x400x

Zdroj: Twitter

Automatický přepis by ale nebyl dostupný pravděpodobně pro všechny jazyky. Předpokládáme, že první bude k dispozici podpora angličtiny a pak dojde na rozšíření pro další světové jazyky. I proto si Twitter pohrává s možností vkládání přepisů manuálně od komunity.

Následně může být jen krůček k překladu, takže by jeden audio tweet mohl nabídnout titulky v mnoha jazycích. Jde tedy vidět, že nový typ příspěvku není jen další drobné rozšíření sociální sítě. Twitter investuje do vývoje a jen čas ukáže, co všechno bude k dispozici.

Zdroje: pocketnow.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat