Satelitní připojení pro každý smartphone – Motorola Defy Satellite Link

Satelitní připojení pro každý smartphone – Motorola Defy Satellite Link
2023-02-24T15:00:07+02:00
• 24. 2. 2023

Zdroj: Motorola

Apple se může pyšnit statusem první společnosti, která nabídla satelitní připojení u svých iPhonů. Samotná komunikace je ale jen jednosměrná s tím, že mobil dokáže vyslat nouzovou zprávu. Krátce na to se objevily informace o příchodu podobné technologie i na mobily s Androidem, přičemž se o potřebné čipy postará Qualcomm. Nakonec je ale vše jinak, jelikož přichází se svým řešením Mediatek. Jako první zařízení ale není smartphone. Jde o příslušenství Motorola Defy Satellite Link.

„Řada odolných zařízení defy a satelitní spojení motorola defy jsou zvláště důležité pro nás všechny, kdo jsme se někdy ocitli mimo dosah zpráv,“ říká Dave Carroll, viceprezident, Strategic Brand Partnerships ve společnosti Motorola. „Přidání zajištěné konektivity s obousměrným satelitním zasíláním zpráv za dostupnou cenu rozšiřuje přitažlivost řady motorola defy a těšíme se, že v nadcházejících měsících přineseme satelitní spojení motorola defy novému segmentu uživatelů mobilních telefonů,“ dodává.

Motorola Defy Satellite Link

Za tímto příslušenstvím přímo nestojí Motorola. Za Motorola Defy Satellite Link stojí společnost Bullitt, která je známá především odolnými smartphony. Zde jen došlo k uzavření spolupráce a příslušenství se dostane na trh v rámci řady Motorola Defy. Tento přívěšek je vybaven právě čipem od Mediateku, který podporuje technologii 3GPP NTN. Jinak řešeno, dochází ke komunikaci se satelity ve výšce 36 000 km.

Motorola Defy Satellite Link Back 1570x2493x Motorola Defy Satellite Link Front 1570x2493x

Motorola Defy Satellite Link; Zdroj: Motorola

Motorola Defy Satellite Link se páruje přes Bluetooth s jakýmkoliv zařízením, a to i s iOS. K využití je ale zapotřebí mít aplikaci na smartphonu a také předplatné pro samotné zprávy, které jde zasílat v obou směrech. Příslušenství je také vybaveno SOS tlačítkem a jedním navíc pro využití i bez mobilního telefonu.

Motorola Defy Satellite Link Hero 3840x2463x Motorola Defy Satellite Link Right 1570x2493x Motorola Defy Satellite Link Left 1570x2493x Motorola Defy Satellite Link HERO 5074x4307x

Motorola Defy Satellite Link; Zdroj: Motorola

Motorola Defy Satellite Link přijde na 119 eur. Verze se službou Essentials Messaging (30 obousměrných zpráv měsíčně a SOS Assist) pak přijde na 169 eur. Příslušenství se dostane na evropský trh v dubnu letošního roku.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat