Dotekomanie.cz

Instagram v Evropě dostává Poznámky

Instagram 3 6000x3368x

Zdroj: Dotekománie

Instagram se v poslední době činí. Například začne zavádět určité omezení a filtrování reklam pro mladistvé. Firmy nebudou moci tak přesně cílit na určité skupiny, a to ani z pohledu pohlaví. Také jsme se dočkali jedné novinky pro omezení používání samotné sociální sítě, což je spíše redundantní funkce, když něco podobného mají k dispozici samotné operační systémy, jen v širším měřítku. Nyní zde máme uvedení jiné novinky pro evropský trh.

Poznámky

V prosinci společnost představila několik novinek, mezí kterými byla i funkce Poznámky. Ta byla dostupná jen pro některé uživatele ve vybraných krajinách. Jde o celkem zaběhnutou strategii, v rámci které si Instagram testuje funkci na omezeném počtu uživatelů, aby ji doladil. Tentokrát byl důvod omezení trochu jiný.

Sám ředitel Instagramu Adam Mosseri vysvětluje ve svém videu na Twitteru, že museli dělat dodatečné úpravy funkce Poznámek, aby aplikace splňovala přísnější předpisy EU. Zřejmě tedy došlo k naplnění podmínek a nyní by se měla funkce Poznámek objevit v dohledné době i ve vaší aplikaci pro Android a iOS.

Poznámky jsou v podstatě textoví verze Stories, jen se zobrazuje v sekci soukromých zpráv. Takto můžete ihned dát vědět, co se vám honí hlavou, co děláte nebo prostě poskytnutí nějaké informace. I zde platí, že se poznámka zobrazí jen po dobu 24 hodin. Jen je omezena na 60 znaků.

Zdroj: Meta

Návod na použití Poznámek

Zdroje: twitter.com, theverge.com

Exit mobile version