Zde jsou novinky, které by se měly brzy dostat do populární navigace Waze

Zde jsou novinky, které by se měly brzy dostat do populární navigace Waze
2023-01-07T22:27:16+02:00
• 8. 1. 2023

Zdroj: Androidpolice (se souhlasem)

Waze je populární navigace, která nás provází již po mnoho let a v průběhu času se vyvinula v jednu z nejpoužívanějších aplikací pro motoristickou navigaci. Kvalit si koneckonců všiml i Google, který Waze v roce 2013 koupil.

Waze letos obdrží nové funkce

Waze má jednu přednost, která mnohonásobně převyšuje případné nedostatky, a to je komunitní a crowdsourcingová podpora. Každý řidič, který aplikaci používá na cestách, může v reálném čase generovat hlášení o událostech na silnicích, čímž přispívá k nejvíce up-to-date navigaci, která je momentálně k dispozici. Řidiči mohou reportovat nebezpečí na silnicích v podobě nehod, nepříznivého počasí nebo mohou upozornit na přítomnost policejních hlídek. Aplikace obsahuje i aktualizovanou databází bodů, kde probíhá měření rychlosti. To vše je zabaleno v pěkném grafickém designu a zcela zdarma.

Waze

Zdroj: 9to5Mac

Letos by se do navigace Waze mělo dostat několik novinek. Jedno z nich, která je v testování, je historie dopravních nehod na silnicích, které tak mohou být pro řidičem jistým rizikem při plánování cesty. Takové trasy by měly být v navigaci při plánování trasy označeny červeně, podobně, jako jsou označeny silnice s hustým provozem. Uživatelé Google Map si mohou po dokončení jízdy zobrazit informace o jízdě, jako je průměrná rychlost, vzdálenost a ujetý čas. Ve Waze tato data prozatím chybí, ale to by se mohlo v budoucnu změnit. Waze plánuje řidičům poskytnout právě data a jízdní statistiky včetně času stráveného za volantem pro každý den a další.

Další novou funkcí, která by se v dohledné době měla dostat do Waze, je možnost vytváření více profilů. To se může hodit, pokud jezdíte soukromě a zároveň jezdíte firemním vozidlem. Vzhledem k propojení Waze a Googlu obdržely Mapy již několik funkcí, které byly dostupné pouze ve Waze. Patří k nim například možnost hlášení nehod nebo rychlostní radary. Pokud navigaci Waze nemáte a chcete si ji vyzkoušet, stačí kliknout na níže uvedené odkazy.

logo-app Waze social GPS Maps & Traffic Waze Zdarma ANDROID logo-app Waze Navigation & Live Traffic Developer Zdarma iOS

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat