Nejvýkonnější nabíjení na světě od Realme se představí v únoru

Nejvýkonnější nabíjení na světě od Realme se představí v únoru
2023-01-08T19:30:25+02:00
• 8. 1. 2023

Zdroj: Gizmochina

Společnost Realme utnula spekulace kolem nové technologie nabíjení, která ze 100 % využívá výkon rozhraní typu USB-C. Výrobce z Číny jej jako první nasadí u připravovaného modelu s názvem GT Neo5 a k oficiálnímu představení přejdou již během příštího měsíce. Samozřejmostí je maximální bezpečnost podložená řadou důkladných testů v různých podmínkách.

Lepší nenajdete

Technologie Realme 240W SuperVOOC je součástí GaN adaptéru, který velikostně jen lehce převyšuje původní 160W řešení. Speciálně vyvinutý kabel z mědi o tloušťce 3 mm má tři části pod vnější plastovou izolací. Celkem 13 senzorů uvnitř telefonu v reálném čase sleduje celý proces a v případě nebezpečí dokážou alespoň snížit výkon.

realme 240w supervooc 1 1600x900x

Zdroj: Gizmochina

Vstup 20V/12A po konverzi ve třech částech má výstupní hodnotu 10V/24A. Proto telefon dohromady získá tři bateriové články, které budou chladit grafenové plátky po největší ploše vůbec (6 580 mm2) a chrání jej ohnivzdorné materiály. Také ujišťují, že po 1 600 nabíjecích cyklech zůstane baterie u 80 % původní kapacity. Samotné testování probíhalo 21 dnů při teplotě až 85 °C/85 % vlhkosti a došlo k žádné havárii.

Nový nabíjecí protokol je dále plně kompatibilní s technologii VOOC, 65W Power Delivery (PD) či Quick Charge (QC). Nakonec zmiňovaný GT Neo5 údajně v základu nabídne 150W nabíjení a vyšší 240W bude za zatím neupřesněný příplatek.

realme 240w supervooc 3 1024x622x

Zdroj: Gizmochina

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat