Beeper Mini odebrán z Obchodu Play aktualizováno

Beeper Mini odebrán z Obchodu Play [aktualizováno]
2024-01-13T08:06:23+02:00
• 13. 1. 2023

Zdroj: Beeper

Aktualizováno 13. 1.

Od představení Beeper Mini, tedy klienta pro iMessage na platformě Android, Apple dělal vše pro to, aby aplikace nefungovala. Nakonec jsme zde měli několik pokusů od vývojářů, aby aplikace fungovala co nejjednodušeji. Bohužel se aplikace dostala do stavu, kdy je komplikované používat jednoduše tohoto klienta. Společnost se nakonec rozhodla odebrat aplikaci z Obchodu Play. Je k dispozici na oficiálních stránkách pro ruční instalaci, ale v podstatě se přesunula do beta testování. Beeper uvádí, že má další úkoly, na které se musí zaměřit, ale zatím to vypadá, že Apple vyhrál. Jestli se někdy vrátí, nevíme.

Aktualizováno 22. 12.

Původní řešení společnosti Beeper bylo velmi jednoduché a mohlo se jednat o elegantní řešení, jak dostat podporu iMessage na Android. Apple ale zareagoval a znemožnil takové fungování. Po několika úprav na obou stranách je zde finální řešení. Bohužel budete potřebovat iPhone (6/6s/SE1/7/8/X) a Mac nebo Linux. Pak musíte pokračovat podle dlouhého návodu na stránkách Beeper, abyste následně dostali přístup k iMessage. Takový postup ale asi nebude absolvovat každý a je určen pro spíše pro nadšence. Beeper vydal k celé problematice vyjádření a navíc vydal potřebné aplikace jako open source.

Apple vs. Beeper – spor se zřejmě změní ve vyšetřování ze stran úřadů USA

Jedná se tak zřejmě o konec jednoduchého řešení. Apple udělal maximum, aby nevznikl alternativní klient pro Android. To je samozřejmě pochopitelné, jelikož jde o jeho vlastní řešení. Dá se předpokládat, že bude dělat maximum, aby iMessage fungovalo jen na jeho vlastních zařízeních.

Aktualizováno 13. 12.

Aplikace Beeper Mini si prošla porodními bolestmi. Sám Apple přímo proti ní zakročil, na což reagovali vývojáři. Výsledek je trochu rozpačitý. Původně stačilo telefonní číslo k používání této aplikace, abyste mohli komunikovat přes iMessage, ale po změnách na straně Applu to již není možné. I tak lze používat Beeper Mini, jen budete potřebovat Apple ID. Navíc je nyní aplikace zcela zdarma, tedy až do doby, než dojde k nějakému posunu či přehodnocení strategie.

Aktualizováno 10. 12.

Společnost Beeper již vydala prohlášení, že pracuje na řešení a již během soboty se služba vracela k normálnímu fungování, tak Apple vydal prohlášení. V něm přímo konstatuje, že za nefunkčností služby stojí zásahy ze stran Applu. Firma bude pokračovat tak, aby iMessage nepoužívala jakákoliv služba jen tak. Apple uvádí, že je to pro ochranu uživatelů, aby nedocházelo k šíření spamu a případným útokům. Z toho plyne, že Apple bude blokovat jakékoliv řešení a Beeper ve své podstatě nikdy nebude plnohodnotně fungovat.

Aktualizováno 9. 12.

Beeper Mini přišel v tomto týdnu na Android a primárně nabízí možnost komunikovat s kýmkoliv v rámci iMessage. Celý systém není postaven na nějakém virtualizovaném zařízení. Aplikace sama napřímo komunikuje s Apple servery. Bylo to umožněno díky práci 16letého vývojáře, který přišel na to, jak vlastně funguje iMessage systém. Jak se ale ukazuje, tak Apple zakročil, aspoň podle poznatků od CEO společnosti Beeper. Aplikace Beeper Mini má problémy a nemůže komunikovat s Apple servery.

Vývojáři se snaží přijít na to, co se stalo a jak případně vyřešit komplikace, ale není to o bezpečnosti, jelikož Beeper Mini používá stejné bezpečnostní mechanismy jako sám Apple. Je docela možné, že Beeper Mini ani podobné projekty jednoduše nikdy nebudou fungovat, protože si to sám Apple nepřeje. Chce mít své uživatele ve vlastním ekosystému.

Googlu se to podařilo, Apple zavede podporu pro RCS

Původní článek 5. 12.

Nedávno jsme vás informovali o komplikacích s bezpečností aplikace Sunbird a jejich řešení, které mělo nabídnout možnost komunikace přes iMessage i z Androidu. Nakonec se ale objevily bezpečnostní problémy, které vyústily k zastavení aplikace. Mezitím zde ale máme nové řešení od Beeper.

Beeper Mini

O společnosti Beeper a jejich řešení jsme vás informovali před pár lety. Jejich první iterace řešení iMessage na Androidu se spoléhalo na virtualizaci Apple zařízení a bylo nutné mít Apple ID. Tehdy jste se nemohli jen tak zaregistrovat. Existovala čekací fronta, ale následně došlo ke změně a firma vyrukovala s Beeper Cloud. To je stále multichatovací služba, ale dnes zde máme Beeper Mini, který se soustřeďuje jen na iMessage.

V podstatě se dá říci, že se jedná o alternativního klienta k iMessage, který funguje na smartphonech se systémem Android. Dokonce není nutné mít Apple ID a celé řešení se nespoléhá na nějaké virtualizaci Apple zařízení. Společnost totiž komunikuje se servery Applu přímější cestou, přičemž je zachováno šifrování. Neměl by tedy existovat slabý bod tohoto spojení.

2d966d2b 0899 4af3 a6a3 44cf28ac30cd 5363x3347 1456x909x

Zdroj: Beeper

Společnost uvádí, že si stačí nainstalovat aplikaci a vaše telefonní číslo je dostupné přes iMessage, tedy bude u majitelů iPhonů vedené jako modré. Je zde ale jeden háček. Aplikace je dostupná zdarma jen na prvních sedm dnů. Následně je nutné platit předplatné ve výši 1,99 dolarů měsíčně.

logo-app Beeper Mini: Chat With iPhones Beeper Zdarma ANDROID

Zdroje: blog.beeper.com, androidheadlines.com, androidpolice.com, 9to5google.com, techradar.com, neowin.net, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat