Apple by měl od roku 2024 začít vyrábět své vlastní displeje

Apple by měl od roku 2024 začít vyrábět své vlastní displeje
2023-01-12T13:32:58+02:00
• 12. 1. 2023

Zdroj: Digital Media (se souhlasem)

Podle čerstvých informací, které přináší agentura Boomberg, se Apple chce pravděpodobně brzy osamostatnit v oblasti výroby displejů a od roku 2024 by mohl začít vyrábět své vlastní.

Apple bude mít vlastní displeje

Zpráva říká, že se Apple bude snažit vyvíjet čím dál více komponent interně. V oblasti displejů by se tak měl stát méně závislým na hlavních dodavatelích Samsung a LG. Podle informací by mohly zařízení Applu používat vlastní displeje již v roce 2024. Již příští rok by mohlo dojít k prvním změnám, kdy chce Apple nahradit současný OLED standard u Apple Watch novou Micro LED technologií.

iPhone 14 iPhone 14 Plus 1500x900x

Zdroj: Apple

Směr, kterým se Apple chce vydat, je co nejvíce přejít od dodavatelských společností na vlastní vývoj a výrobu, čímže chce dosáhnout lepší kontroly na vzhledem a funkčností svých zařízení. Jedním z takových významných  kroků byl například začátek vývoje vlastních čipů, které před tím dodávala společnost Intel. Další technologickou oblastí, ve které se chce Apple rovněž osamostatnit, je bezdrátová technologie pro iPhony.

V současné době displeje pro Apple dodává vedle Samsungu a LG také další výrobci jako jsou Japan Display Inc., Sharp Corp. a BOE Technology Group. Displeje s Micro LED technologií by měly být vůbec prvními, které se Apple vyrobí zcela sám.

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat