Xiaomi a jiné společnosti odkládají představení novinek

Xiaomi a jiné společnosti odkládají představení novinek
2022-12-01T11:30:51+02:00
• 1. 12. 2022

Zdroj: Xiaomi (se souhlasem)

Společnosti mnohdy zveřejňují střípky informací kolem nadcházejících modelů a novinek, přičemž mnohdy lákají také nejrůznějšími upoutávkami. Součástí jsou i změny na oficiálních webových stránkách. Právě dnes 1. 12. 2022 a zítra mělo dojít na uvedení několika novinek od různých společností, ale došlo k hromadnému odložení všech akcí.

Nové datum představení není známé

Společnost Xiaomi dnes měla představit nové modely Xiaomi 13, nadstavbu MIUI 14 a několik dalších produktů. U iQOO se očekávaly novinky v rámci nové série iQOO 11 a také se měl ještě představit smartphone iQOO Neo7 SE. Huawei také plánoval akci, v rámci které se měly objevit chytré hodinky, které v sobě ukrývají i sluchátka. Poslední společností, která na poslední chvíli zrušila představení, je Mediatek. Od této firmy jsme se měli dočkat nového procesoru Dimensity 8200.

Z aktuálního dění byste si asi řekli, že tato zrušení všech akcí jsou spojena buď s onemocněním COVID 19 v Číně nebo s aktuálními protesty proti nulové toleranci, co se týče této nemoci. Ve skutečnosti je zde souvislost s úmrtím bývalého prezidenta Čínské lidové republiky, Ťiang Ce-mina (96 let, ve funkci byl od roku 1993 do 2003).

2022 11 30t084743z 9 221130 102803 ula 620x349x

Ťiang Ce-min; Zdroj: Reuters (se souhlasem)

Všechny uvedené společnosti vydaly krátké prohlášení, že došlo k odložení představení novinek a že o novém datu budou informovat velmi brzy. Zatím tedy není jasné, jestli se dočkáme ještě letos, nebo všechny akce budou přesunuty do roku 2023. S tím asi bude spojena i zpoždění začátku prodeje, což se nás nemusí tak moc týkat, jelikož to bude mít vliv jen na čínský trh. Je ale otázkou, jestli toto odložení bude mít vliv i na posunutí globální dostupnosti.

Zdroje: fonearena.com, commons.wikimedia.org

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat