Nabíjecí Qi podložka od Tesly dorazí v únoru

Nabíjecí Qi podložka od Tesly dorazí v únoru
2022-12-26T19:30:27+02:00
• 26. 12. 2022

Zdroj: Tesla

Americká společnost Tesla hledá způsoby, jak odrazit cenu akcií od svého minima za poslední 2 roky a nabíjecí podložka pro chytrá zařízení s názvem Wireless Charging Platform může mít za úkol přinést čerstvý vítr. K oficiálnímu představení došlo ve čtvrtek 22. prosince a výrobce plánuje prodej spustit během února příštího roku. Ovšem celý produkt je potřeba brát s řádnou dávkou rezervy.

AirPower nenahradí

Zatímco jedna strana v podložce vidí možnou náhradu za nevydanou nabíječku AirPower od Applu. Tak druhá část uživatelů při hlubším zkoumání zjistí, že se jedná jen o technologii přebalenou do těla připomínající automobil Cybertruck. Nabíječka od Tesly dodá 15W bezdrátové nabíjení zároveň až třem zařízením, která podporují Qi standard a tím rovnou vypadávají ze hry chytré hodinky (Apple Watch, Galaxy Watch, Pixel Watch).

tesla wireless charging platform 3 2000x2000x tesla wireless charging platform 2 2000x2000x

Zdroj: Tesla

Původní řešení v podobě Apple AirPower mělo najednou nabídnout nabíjení telefonu, sluchátek a hodinek. Jenže 30 cívek při testování stálo za velkým přehříváním, které Apple nedokázal eliminovat ani po 2 letech vývoje. Nicméně zahraniční server Gizmodo přinesl zprávu, podle niž Tesla dodala pouze vlastní šasi a dále využila licencovaného řešení od firmy FreePower.

Nasazená technologie byla využita například u nabíječky Nomad Base Station Pro za 229 dolarů, kterou recenzenti v zahraničí ohodnotili velmi kladně. Nabíjené zařízení lze položit kamkoliv a ani přesouvání po podložce nepřeruší dobíjecí proces. Nakonec zůstává otázkou, zda se najdou natolik zarytí fanoušci, kteří jsou ochotni zaplatit 300 dolarů (tj. cca 6 847 Kč) za tuto novinku od Tesly.

tesla wireless charging platform 4 1600x896x

Zdroj: Gizmodo

Zdroje: gizmochina.com, shop.tesla.com, gizmodo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat