Q4 2022: Apple s iOS zvyšuje tržní podíl, Android mírně klesl

Q4 2022: Apple s iOS zvyšuje tržní podíl, Android mírně klesl
2022-12-16T16:09:54+02:00
• 17. 12. 2022

Zdroj:Rootinfosol

Tržní podíl ke konci roku 2022 aktuálně hraje ve prospěch Applu. Android naopak mírně oslabil. Jak si aktuálně vedou tyto dvě mobilní platformy na trhu? To se dozvíte v následujících řádcích.

Jak si vede v tržním podílu Apple a Android?

Applu se podařilo vylepšit svůj tržní podíl díky uvedení nových iPhonů řady 14. Zásadní podíl na tom má model iPhone 14 Pro Max, který se prodává nejlépe. Android naopak mírně oslabuje, avšak nejedná se o nijak dramatický propad.

gsmarena 001 700x717x

Zdroj: GSM Arena

Situace na mobilním trhu je nyní relativně stabilizovaná a ani u jedné platformy nedochází k dramatickým změnám. Android si mírně pohoršil a jeho tržní podíl se aktuálně pohybuje těsně nad hranicí 70 %. iOS má samozřejmě v porovnání s Android tržní podíl nižší, aktuálně si ale mírně polepšil o proti 2 – 3Q tohoto roku a jeho podíl se nyní pohybuje těsně pod hranicí 30 %.

Applu se zvýšení podařilo především díky modelům iPhone 14 Pro a Pro Max, která dostaly výrazné vylepšení fotoaparátu a také lákavou novinku v podobě prvku Dynamic Island, který nahrazuje původní výřez. Vylepšení fotoaparátu u nových iPhonů ale podle analytičky Edith Reads není tím jediným, co přilákalo zákazníky k upgradu: „Apple získává na mobilním trhu pevnou půdu pod nohama díky svému zaměření na zákaznickou zkušenost, inovativní design a kvalitní produkty. Představením nové vlajkové lodi iPhone 14 Pro Max si Apple zajistil konkurenční výhodu a přilákal na svou platformu více uživatelů. Android ztrácí podíl na klíčových trzích, jako je Čína, kvůli nedostatku inovací a roztříštěnosti, což způsobilo, že zákazníci přešli na Apple.“

Jak je tedy patrné, Apple si svou pozici upevňuje osvědčenou kvalitou značky a vylepšování zákaznické zkušenost díky novým inovativním produktům.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat