iOS 16.3 přinese podporu šifrování Apple ID pomocí fyzických bezpečnostních klíčů

iOS 16.3 přinese podporu šifrování Apple ID pomocí fyzických bezpečnostních klíčů
2022-12-18T19:30:35+02:00
• 18. 12. 2022

Zdroj: 9to5mac

Apple před nedávnem oznámil pokročilé šifrování dat v iCloudu pomocí technologie Advanced Data Protection for iCloud, která bude využívat end-to-end šifrování. Nyní přichází s další bezpečnostní novinkou, která umožní chránit Apple ID pomocí fyzických bezpečnostních klíčů. Tato novinka by měla přijít současně s aktualizací iOS 16.3.

iOS 16.3 přinese novou vrstvu zabezpečení

Zabezpečení Apple ID bude spočívat v šifrování pomocí fyzických bezpečnostních klíčů, které budou uloženy na jiném fyzickém zařízení. Toto zařízení tak přidá další fyzickou vrstvu pro dvoufaktorové zabezpečení Apple ID. Apple říká, že pokud jednou iPhone ověříte tímto druhým zařízením a pořídíte si nový iPhone, nebudete muset v nové telefonu zadávat ID a heslo, pakliže bude opět k autentizaci použité druhé zařízení s uloženými ověřovacími klíči. Samotný Apple nebude bezpečnostní klíče vydávat, ale pro tento účel bude spolupracovat se společností FIDO Aliance.

iOS 163 security keys 2000x1000x

Zdroj: 9to5mac

Jak jsme již zmínili Apple přinese pokročilé šifrování dat v iCloudu end-to-end šifrováním.. V současné době jsou tímto typem šifrování chráněny pouze zdravotní údaje a hesla. Nová pokročilá ochrana dat uživatelům umožní si zašifrovat v podstatě jakákoliv data, která bude mít v iCloudu uložená.

Apple v současné době data chrání bezpečnostním klíčem, který je uložen v iCloudu a je použitá kdykoliv, kdy uživatel potřebuje přistupovat k datům. Nově už tento klíč nebude ukládán na serveru, ale bude uložen v zařízení uživatele. To přinese vyšší stupeň zabezpečení v případě, že by servery Applu byly nabourány a třetí strana by chtěla získat přístup k datům. Tato ochrana dat byla zpřístupněna s iOS 16.2 uživatelům v USA a příští rok by se měla rozšířit i do dalších zemí.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat