Google představil Android 13 pro TV

Google představil Android 13 pro TV
2022-12-06T18:00:50+02:00
• 6. 12. 2022

Zdroj: Dotekománie

4

Android 13 pro mobilní telefony a tablety je oficiálně venku již nějakou dobu a výrobci nasazují novou verzi i v podobě aktualizací stávajících zařízení. Nyní jsme se ale dočkali vydání Androidu 13 pro TV, tedy nové verze Android TV OS.

Android 13 pro TV

U této varianty nelze očekávat nějak dramatické změny jako v případě mobilních telefonů, i tak došlo na několik novinek, které se spíše budou týkat samotných vývojářů aplikací, ale mohou z nich těžit i výrobci televizí. Google se například zaměřil na kvalitu a výkon, jak uvádí.

Došlo na vylepšení AudioManager API, díky čemuž budou moci vývojáři vybrat optimální formát pro přehrávání zvuku. Uživatelé budou navíc moci změnit rozlišení a obnovovací frekvenci na podporovaných zařízeních u HDMI zdroje. Také se zapracovalo i na úspoře energie při změně stavu u HDMI.

TV Frame A13 1600x900x

Zdroj: Google

U InputDevice API jsou nyní podporována různá rozložení klávesnice, takže je mohou vývojáři lépe adresovat. Součástí je i nové API nazvané AccessibilityManager, které umožňuje identifikovat systémové nastavení a zvolit vhodný jazyk pro zvukové popisy funkcí.

Více podrobností je na oficiálních stránkách pro vývojáře. Bohužel nebylo řečeno, kdy lze očekávat dostupnost aktualizací, ani kdy se objeví nové modely s touto verzí. Evidentně vše záleží na samotných firmách.

Zdroje: android-developers.googleblog.com, fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Android TV == Google TV?
Či to majú dva rôzne systémy? Vie mi niekto odpovedať? Pozerám novú telku a vo filtroch sú často obe možnosti a tak neviem…

Miroslav Růžička

VIP 7. 12. 2022, 10:43

Ono je to velmi matoucí, Google TV je v podstatě prostředí (nadstavba) nad samotným systémem Android TV pokud jsem to dobře pochopil.

Já bych řekl, že Goole TV je Android TV pro ty, které vyšly asi před cca 2 lety. Ty starší verze tv mají android tv.

Tak som to aj ja chápal, a SONY už uvádza GoogleTV ale niektorí výrobcovia aj na nových televízoroch uvádzajú AndroidTV a ja som z toho zbytočne zmätený. Práve pozerám nový televízor ale asi to uzavriem tak, že kúpim s hocijakým OS napríklad aj nejaké LG s WebOS a potom tam strčím Chromecast with Google TV a mám vystarané, lebo ten WebOS čo som videl recenzie, tak jedna katastrofa.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat