Elon Musk sdílí vize o tom, jak bude vypadat Twitter 2.0

Elon Musk sdílí vize o tom, jak bude vypadat Twitter 2.0
2022-12-04T16:30:14+02:00
• 4. 12. 2022

Zdroj: Slate (se souhlasem)

Poté, co Elon Musk převzal velení nad Twitterem, prochází sociální síť neskutečnými turbulencemi. Skoro to tak vypadá, jako by Elon Musk záměrně dělal vše pro to, aby v Twitteru nezůstal kámen na kameni.

Twitter 2.0 na obzoru

Elon Musk je na svém twitterovém účtu poměrně hodně aktivní a sdílí o dění v Twitteru a jeho budoucnosti jednu aktualitu za druhou. Asi většina z nás, kdo se o dění kolem Twitteru zajímá, ví, že Musk chce z Twitteru vytvořit místo, kde bude každý mít možnost svobodně vyjádřit svůj názor. Nyní společnost vydala oficiální vyjádření o tom, jak by měl vypadat nový Twitter 2.0.

Věříme, že tento otevřený a transparentní přístup k inovacím je zdravý, protože nám umožňuje postupovat rychleji a získávat zpětnou vazbu od uživatelů v reálném čase. Věříme, že služba tohoto významu bude těžit ze zpětné vazby ve velkém měřítku,“ uvedl Twitter v tiskové zprávě.

Twitter

Zdroj: Forbes (se souhlasem)

Jak již bylo řečeno, Twitter chce umožnit uživatelům na platformě svobodu slova. To si dokonce vyzkoušel v rámci koordinovaných trollích kampaní, kde lide opravdu mohli svobodně vyjadřovat své názory. Twitter však poukazuje na to, že i přes svobodu slova bude i nadále implementovat kontrolu na závadný obsah.

Twitter je údajně pod vedením Elona Muska méně bezpečnou – tvrdí to bývalý bezpečnostní šéf Yoel Roth, který to odůvodňuje absencí dostatečně zkušených zaměstnanců. Twitter toto ale popírá a tvrdí, že její tým Trust&Safety je dostatečně zkušený a má dobré zdroje. Twitter ale i tak plánuje spoléhat se na automatickou detekci, která by měla umět odhalit například nenávistné chování a dalších nebezpečné jevy.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat