Stable Diffusion je dostupná v beta verzi pro iOS, oficiální vydání je pozdrženo aktualizováno

Stable Diffusion je dostupná v beta verzi pro iOS, oficiální vydání je pozdrženo [aktualizováno]
2022-11-12T16:25:51+02:00
• 12. 11. 2022

Aktualizováno 12. listopadu 2022

Na začátku listopadu tvůrce Stable Diffusion Matthew Waller rozeslal e-mail s informací, že spuštění aplikace se odkládá, jelikož do programu se zapsalo mnoho osob, které nemají zájem se podílet na vylepšení aplikace. Autor je vděčný za feedback, který dostal, ale zatím verze aplikace není natolik dokonalá, aby mohla být vydána s respektem ke všem přáním od umělců a tvůrců.

Na telefonu si však již můžete StableDiffusion vyzkoušet skrze web Hugging Face, generování běží přes server.

stablediffusion huggingface

Vygenerovaný obrázek po zadání pokynu „Já píši článek pro online technologický web o Stable Diffiusion.“ Zdroj: hugging face

Původní článek z 23. října 2022

V letošním roce se internetové prostředí naplnilo spoustou nástrojů, které využívají umělou inteligenci ke generování obsahu. Nejvíce viditelným se staly online nástroje pro generování obrázků, jako je Midjourney, Dall-E2, DreamStudio či Stable Diffusion. Veškeré zmíněné nástroje fungují v desktopovém prostředí přes prohlížeč a právě Stable Diffusion přichází na mobilní zařízení v podobě aplikace. Prozatím jsou uváděny dva názvy: Stable Diffusion anebo AI Art Generator.

Stable Diffusion AI Art Generator

Zdroj: Stable Diffusion

Zatím jen testovací verze pro jeden operační systém

Vyzkoušet si generování obrázků na základě textového příkazu (text prompt) mohou uživatelé systému iOS a MacOS. Aplikace přichází v beta verzi a je možné si ji naistalovat prostřednictvím nástroje Test Flight. Pokud již v MacOS, iOS či iPadOS stačí kliknout na odkaz poskytnutý společností Stability.ai, která stojí za Stable Diffusion.

Stable Diffusion Matt Waller

Zdroj: Twitter

Stability.ai je na trhu teprve dva roky a již nyní poskytuje revoluční technologie veřejnosti. Vývojář, který koordinuje vývoj pro iOS Matt Waller vyzývá uživatele, kteří se do programu zapíší, aby reportovali objevené chyby, zvláště, pokud se bude jednat o pády aplikace. Primárním cílem je tedy optimalizovat využití operační paměti na telefonu. Matt Waller na svém twitterovém účtu demonstroval použití nové aplikace s názvem AI Art Generator na čtyři roky starém iPhone XS či na nejnovějším iPhone 14 Pro.

Stable Diffusion AI Art Generator

logo-app TestFlight Beta testing made simple Zdarma iOS

Zdroj: tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat