Samsung chce příští rok prodat 270 milionů smartphonů

Samsung chce příští rok prodat 270 milionů smartphonů
2022-11-03T19:30:11+02:00
• 3. 11. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

Jihokorejská společnost Samsung je už řadu let světovou jedničkou mezi výrobci smartphonů. Prozatím rekordním rokem byl z pohledu Samsungu rok 2017, kdy celosvětově prodal 320 milionů chytrých telefonů. Od té doby se roční prodeje už nikdy nepřehouply přes hranici 300 milionů kusů, nicméně jihokorejský gigant stále kraluje, byť na něj významně dotírá kalifornský Apple.

Fokus na skládací chytré telefony

V loňském roce Samsung zaznamenal přibližně 250 milionů prodaných smartphonů. Aktuálně společnost oznámila, že v letošním roce očekává prodeje na úrovni 260 milionů přístrojů, a plány na rok 2023 předpokládají odbyt 270 milionů kusů chytrých telefonů. Zároveň uvedla, že má v plánu se ještě více zaměřit na přístroje s ohebným displejem. Z celkového počtu 270 milionů prodaných přístrojů by mělo být 210 milionů telefonů řady A, a 60 milionů smartphonů prémiových řad S a Z.

Ohlášenou strategií pro rok 2023 tedy není překonávat rekordy v objemu prodaných levných přístrojů, ale naopak snaha o zvýšení ziskovosti prostřednictvím prodeje prémiových zařízení. Nejvyššími maržemi se v portfoliu Samsungu pyšní právě chytré telefony s ohebným displejem řady Galaxy Z Flip a Galaxy Z Fold. Právě tomuto segmentu přístrojů Samsung předpovídá roční nárůst o 80 % do roku 2024.

Samsung Galaxy Z Fold4 a Z Flip4

Zdroj: Dotekomanie.cz

Globálnímu trhu skládacích chytrých telefonů zatím Samsung naprosto dominuje, to se nicméně může brzy změnit s příchodem silné konkurence. Čínští výrobci smartphonů s ohebným displejem totiž zatím tyto přístroje dodávají pouze na svůj domácí trh. Ovšem jakmile se jeden (nebo i více) z nich rozhodne se „skládačkami“ vstoupit na zahraniční trhy, Samsung se ocitne v prostředí značek agresivně konkurujících zejména cenou. Pod tímto tlakem bude nucen snížit prodejní ceny, a tím pádem i luxusní marže, které si zatím ještě může bez problémů dovolit.

Mezitím se ale Samsung snaží si ještě více upevnit svou pozici, a v příštím roce uvede kromě jiných přístrojů také už pátou generaci modelů Galaxy Z Flip a Galaxy Z Fold. Ty mimo jiné přinesou inovovaný design, lepší odolnost a méně viditelný ohyb displeje.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat