Letošní únik uživatelských dat na Twitteru měl dopad na 5,4 milionů účtů

Letošní únik uživatelských dat na Twitteru měl dopad na 5,4 milionů účtů
2022-11-28T19:30:54+02:00
• 28. 11. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

Začátkem tohoto roku došlo k úniku uživatelských dat na Twitteru, který později potvrdil, že se jednalo o únik v důsledku bezpečnostní zranitelnosti v API. Společnost ale zároveň uvedla, že data nebyla nijak zneužita.

Podcast #56 – Twitter se otřásá, ale netřeba panikařit

Uživatelé sociální sítě Twitter v ohrožení

Web BleepingComputer získal informace, ze kterých je jasné, že celkem 5,4 milionů záznamů o uživatelských účtech bylo zpřístupněno veřejně na internetu. Útočník, který se identifikoval jako majitel hackerského fóra – Breached pro BleepingComputer uvedl, že zneužil bezpečnostní chyby v API. Ta byla údajně dána k dispozici jiným hackerem, který si říká Devil. Útočník navíc získal přístup k dalším 1,4 milionům záznamů o pozastavených uživatelských účtech a pravděpodobně k dalším datům, která se týkala dalších desítek milionů uživatelů.

twitter 2592x1458x

Fotka od Akshar Dave z Unsplash

Bezpečnostní expert Chad Loder uvedl, že díky chybě v API mohly být odcizeny další desítky milionů informací, které mohou zahrnovat informace o telefonních číslech spolu s veřejnými informacemi. Celkově díky zranitelnosti byly odcizeny informace o telefonních číslech, emailových adresách uživatelů, které mohou být zneužity například pro phishingové útoky. Informace mohou být rovněž zneužity pro odhalení samotné identity uživatelských účtů. Proto je důrazně doporučeno, aby si uživatelé platformy Twitter dali pozor na jakékoliv podezřelé emaily, které by mohly tvrdit, že je odesílá sám Twitter. Rovněž je důrazně doporučeno, aby si uživatelé aktivovali dvoufázové ověření pro přihlášení k účtu.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat