Health Connect od Googlu pro sdílení dat je nyní k dispozici jako beta

Health Connect od Googlu pro sdílení dat je nyní k dispozici jako beta
2022-11-16T19:36:45+02:00
• 16. 11. 2022

Zdroj: 9to5google

Aplikace Helath Connect od Googlu byla představena letos v květnu na vývojářské akci I/O 2022. Aplikace slouží k propojení aplikací třetích stran a jejich vzájemnému sdílení dat o zdraví a kondici.

Aplikace Health Connect je nyní k dispozici k vyzkoušení

Aplikace byla k dispozici pro předběžný přístup a nyní přešla do fáze beta, kdy je dostupná ke stažení na Google Play. K aplikaci má nyní přístup několik klíčových partnerů který mi jsou například FitBit, Flo, Lifesum, Samsung Health, Oura, Peloton, MyFitnessPal, WW (monitoring hmotnosti) a Dexcom (monitoring glukozy).

google health connect beta 2000x1000x

Zdroj: 9to5google

S Health Connect API jsou naši vývojáři schopni snadno přizpůsobit svou stávající architekturu tak, aby mohli číst a zapisovat zdravotní data uživatelů, jako je výživa, hydratace, cvičení a kroky,“ řekl Jason Peterson z MyFitnessPal. „Díky této integraci jsme nyní schopni využívat data z jakékoli aplikace třetí strany, která také zapisuje do Health Connect, čímž rozšiřujeme možnosti pro naše uživatele a zároveň jim umožňujeme větší flexibilitu při udělování podrobných oprávnění ohledně toho, která data chtějí sdílet.“

Pro vývojáře aplikace Health Connect přináší výhodu v podobě jednoho API rozhraní, které propojí aplikace navzájem a není tak potřeba vyvíjet propojení pro každou partnerskou aplikaci zvlášť. API nabízí více než 40 typů dat, která jsou rozdělena do několika kategorií. Díky integraci budou například uživatelé aplikace Peloton nyní mít možnost sdílet své aktivity napříč celým ekosystémem aplikací, které běžně využívají pro sledování svého zdraví a kondice.

Aplikace Health Connect také myslí na soukromí uživatelů a přináší centralizovanou kontrolu nad ochranou osobních údajů, kterou by jinak museli hlídat vývojáři jednotlivých aplikací. Aplikace přehledně zobrazuje přehled o tom, jaké aplikace nedávno přistupovaly k datům a zároveň umožňuje uživateli nastavit to, která aplikace může data číst a která zapisovat.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat