Apple přistupuje k ekonomické nejistotě trhu uvážlivě

Apple přistupuje k ekonomické nejistotě trhu uvážlivě
2022-11-17T10:08:25+02:00
• 16. 11. 2022

Zdroj: MacRumors

Současná ekonomická situace není zrovna nejlepší a spousta firem řeší, jak ušetřit a hlavně snížit náklady na podnikání. To se dotýká i největších společností na světě, Apple nevyjímaje.

Apple sází na jistotu a dlouhodobost

Tim Cook byl hostem CBS Morning, kde ho zpovídal Nate Burleson. Hlavním tématem bylo, jak se společnost zachová v následujících měsících. Tim Cook potvrdil, že Apple přistupuje k náboru nových zaměstnanců velmi opatrně. Celý rozhovor bude odvysílán v úterý, nicméně už teď máme náhled na některé informace, které v pořadu zazněly. 

Apple

Zdroj: MacRumors

„V důsledků aktuální ekonomické situace trhu jsme v rámci náboru nových zaměstnanců velmi uvážliví“, prohlásil Cook, když byl dotázán na náborové plány. „Znamená to, že nadále přijímáme zaměstnance, ale ne do každého oddělení ve společnosti. Obecně věříme v dlouhodobé investice“, dodal CEO Applu.

Minulý měsíc se na internetu objevila zpráva, že Apple pozastavil nábor na mnoha rolích mimo R&D (vývoj a výzkum) jako krok ke snížení nákladů. Tento krok má ovlivnit některé firemní „funkce“ a standardní role hardwarového a softwarového inženýrství. 

Téma v rozhovoru pro CBS Morning se dotklo také remote práce, tedy práce z domova. Tim Cook uvedl, že od září zaměstnanci firmy budou povinni pracovat v kanceláři tři dny v týdnu. Odůvodnil to tím, že „vyrábíme produkt a vy musíte produkt držet“. Celý rozhovor by se pak měl týkat nových funkcí iPhonu 14 a dalších produktů. 

Je zajímavé, že Apple v dnešní situaci nepropouští, naopak stále nabírá, byť pomalejším tempem. Cashflow společnosti by mělo být jistě obrovské, na druhou stranu má také náklady, které je potřeba financovat. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat