Gmail se učí sledovat zásilky

Gmail se učí sledovat zásilky
2022-11-03T08:00:43+02:00
• 3. 11. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

Gmail již není původní běžnou aplikací pro e-maily. Dnes se jedná spíše o platformu spojující nejrůznější služby. Z poslední doby jde sledovat, že se v aplikaci nachází integrace například Google Meet, Google Místa a Google Chat. Společnost se ale snaží přidávat užitečné funkce navíc. Novinkou je sledování zásilek.

Sledování zásilek

Možná jste si již všimli, že pokud vám přijde e-mail o objednávce, tak v některých případech jde vidět v horní části souhrn. Služba jednoduše vytěží informace z e-mailu a předloží je uživateli v trochu upravené verzi. Google tuto funkcionalitu rozšiřuje o možnost sledování zásilek. V tomto případě u konkrétního e-mailu se zobrazí štítek, kdy má být balíček doručen. Kromě data se zde budou nacházet i výrazy jako zítra a dnes.

I v samotném e-mailu se nabídne jednoduchý widget, který i graficky zobrazí, v jaké fázi je daná zásilka, díky čemuž nebudete muset pročítat celou zprávu, jen abyste zjistili potřebné informace, případně abyste nemuseli otevírat speciální stránku se sledováním. V tomto ohledu jde tak trochu i o bezpečnostní prvek.

ezgif 2 b345c4579e 229x500x

Zdroj: Google

Jak ale asi tušíte, tak se opakuje stejný scénář jako u jiných takových funkcí u Googlu. První bude novinka dostupná jen na území USA i podporovaných přepravců. Kdy se dostane do Evropy a případně do Česka, není v tuto chvíli jasné. Vzhledem k tomu, že na globálním trhu působí velké firmy v případě doručování a používají podobné systémy pro sledování zásilek, je možné, že nebudeme muset čekat dlouho.

Zdroje: blog.google, fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat