WhatsApp bude brzy označovat upravené zprávy

WhatsApp bude brzy označovat upravené zprávy
2022-10-19T15:00:27+02:00
• 19. 10. 2022

Zdroj: Dotekománie

Platforma WhatsApp bezesporu patří mezi celosvětově nejznámější a nejrozšířenější komunikátory. Jednou z velmi užitečných funkcí WhatsAppu, která je uživatelům k dispozici už delší dobu, je možnost smazat již odeslanou zprávu, a to jak u sebe, tak u všech příjemců.

Dobrým důvodem pro odstranění odeslané zprávy může být například to, že byla omylem odeslána jinému příjemci, než komu byla původně určena (komu z nás se to nikdy nestalo?). Pokud je však důvodem třeba překlep nebo chybná informace, užitečnější by byla možnost dodatečné úpravy již odeslané zprávy.

Odeslaná zpráva se štítkem „Upraveno“

A přesně toto zdá se bude brzy možné. Podle zatím nepotvrzených zpráv vývojáři WhatsAppu už nějakou dobu pracují na nové funkci aplikace, která uživatelům umožní zpětně editovat již odeslané zprávy. Nově navíc zdroj WABetaInfo tyto informace doplnil: pokud bude nějaká zpráva po odeslání dodatečně editována, objeví se u ní štítek „Upraveno“.

WhatsApp 01 WABetaInfo 517x640x

Zdroj: WABetaInfo

To je určitě užitečný a velmi důležitý detail, protože pokud by tomu tak nebylo, nepoctivý uživatel by například mohl tvrdit, že zpráva od počátku vypadala tak, jak vypadá nyní. Tomu chce WhatsApp pravděpodobně zabránit, a je klidně možné, že důvodem, proč funkce dodatečné úpravy odeslané zprávy nebyla do komunikátoru zatím ještě přidána, je právě to, že záměrem je uvést obě nové funkcionality najednou, a tak od samého počátku předejít jakékoliv možnosti zneužití editovaných zpráv.

Termín uvedení těchto nových funkcí zatím ještě nebyl oficiálně oznámen, ovšem vzhledem k tomu, že některé konkurenční komunikační platformy již podobnou funkcí disponují, dá se očekávat, že WhatsApp nebude chtít dlouho otálet.

Zdroj: phandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat