Telegram dostal od německých úřadů pokutu ve výši 5 milionů EUR za porušení předpisů

Telegram dostal od německých úřadů pokutu ve výši 5 milionů EUR za porušení předpisů
2022-10-19T16:33:10+02:00
• 19. 10. 2022

Zdroj: Dotekománie

1

Populární komunikační platforma Telegram, která se snaží konkurovat službě WhatsApp narazila na německé úřady. Ty za porušení právních předpisů Telegramu uložily pokutu ve výši 5 milionů EUR.

Telegram čelí tučné pokutě

Podle německých úřadů se Telegram měl dopustit porušení právních předpisů tím, že bylo údajně zjištěno, že komunikační platforma nedisponuje žádným zákonem stanoveným způsobem, jak nahlásit obsah, který je v rozporu se zákonem. Zpráva přichází poté, co německé úřady vytvořily tým, který má vyšetřovat uživatele platformy podezřelých z teroristické činnosti a zneužívání dětí.

Vyšetřovatelé také varovali před zneužitím aplikace k útokům proti politikům a dalším osobám činným ve veřejném sektoru za příspěvky k boji proti koronavirové pandemii. „Zejména pandemie koronaviru přispěla k tomu, že se lidé na Telegramu radikalizovali, vyhrožovali ostatním a dokonce zveřejňovali výzvy k vraždě,“ uvedl šéf agentury Holger Muench v prohlášení, uvedla agentura AP.

Telegram

Zdroj: AndroidPolice

Německý úřad pro spravedlnost uvedl, že Telegram nenabízí žádný způsob, jak nahlašovat nezákonný obsah na své platformě a nenabízí ani oficiální komunikační kanál pro komunikaci. „Provozovatelé služeb zasílání zpráv a sociálních sítí nesou zvláštní odpovědnost za jednání proti podněcování k nenávisti a násilí na svých platformách,“ uvedl v prohlášení ministr spravedlnosti Marco Buschmann. „Těmto zákonným požadavkům a této odpovědnosti se nelze vyhnout tím, že se budou snažit být nedosažitelní.“ Ačkoliv je pokuta 5,125 milionů EUR vysoká, Telegram si jistě pro ti ní odvolá.

Zdroj: androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Martin Sadový

19. 10. 2022, 18:05

c’mon autore, kdo a komu by se odvolával, němci prostě nebudou mít páku (maximálně zablokování domén přes providery, ale to se těžko bude dít)

https://telegram.org/privacy

1.4. EEA Representative

If you live in a country in the European Economic Area (EEA), the Services are provided by Telegram, which for the purposes of applicable data protection legislation is the data controller responsible for your personal data when you use our Services. However, as Telegram is located outside the EEA, we have designated one of our EEA-based group companies, Telegram UK Holdings Ltd (71-75 Shelton Street, Covent Garden, London, England, WC2H 9JQ), as a representative to whom you may direct any issues you have relating to our processing of your personal data.

https://en.wikipedia.org/wiki/Telegram_(software)
Headquarters Tortola, British Virgin Islands
(legal domicile)[9]
Dubai, United Arab Emirates
(operational center)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat