Divoké spekulace kolem Pixelu 7a aktualizováno

Divoké spekulace kolem Pixelu 7a [aktualizováno]
2022-11-12T15:00:02+02:00
• 12. 11. 2022

Pixel 7; Zdroj: Google

1

Aktualizováno 12. 11.

Nejnovější informace naznačují, že chystaný Pixel 7a bude mít na zadní straně senzory IMX787 a IMX712 od Sony. Mělo by se jednat o širokoúhlý a ultra širokoúhlý foťák. Mobil by měl podporovat WiFi 6E a samotný displej nabídne Full HD+ rozlišením s frekvencí 90 Hz. Zřejmě půjde o AMOLED panel od Samsungu. Pokud se potvrdí i bezdrátové nabíjení a případně bude mobil doplněnou o některou certifikaci v rámci odolnosti vůči vodě, bude se jednat o značné vylepšení oproti Pixel 6a. Nyní ještě záleží na ceně a samotné velikosti mobilu.

Původní článek 31. 10.

Google započal zcela novou dráhu v rámci vlastních smartphonů. Dříve si nechával vyrábět mobily jinými společnostmi a nyní se již stará o vlastní zařízení Pixel. Zavedl pravidla typická pro tuto linii. Například používá velmi kvalitní foťáky, software a také je zde velmi podobná hardwarová výbava. Například mezi regulérním Pixelem 7 a 7 Pro je zejména ve velikosti, v rozlišení displeje a také fotografické výbavě, respektive Pro model má jeden snímač navíc. Na druhou stranu Pixely A série jsou spíše levnější alternativou. Nové spekulace jsou ale divoké kolem Pixelu 7a.

Google představil Pixel 7 a Pixel 7 Pro

Pixel 7a jako top model?

Zatím se objevují spíše kusé informace a ostatně je čas do uvedení Pixelu 7a. Ten by měl spatřit světlo světa v prvním pololetí příštího roku. Sice netušíme, jak zapadne mezi aktuální Pixely 7, co se týče velikosti, ale některé zdroje naznačují, že Google nepoužije pro konstrukci plast, sklo ani kov.

Spekuluje se o použití nového keramického materiálu, možná nějakého specifického kompozitu. Aby toho nebylo málo, možná se Pixel 7a dočká bezdrátového nabíjení, které by mělo sloužit i pro dobíjení například sluchátek. Výkonnostně bude spíše slabší, ale i tak se bude jednat o zajímavé zpestření.

Google Pixel 6 Portfolio Shot 345IXG4max 1000x1000 1200x706x

Zdroj: Google

Další informace poukazují na použití tří foťáků na zadní straně. Hlavní by měl nabídnout 50MPx rozlišení. Další 64MPx má sloužit tele foťáku a třetí bude mít 13MPx rozlišení s ultra širokoúhlým záběrem. O výkon se navíc bude starat Tensor G2, tedy aktuální procesor z dílny Googlu.

V některých ohledech může mít lepší vlastnosti než současný Pixel 7, ale i tak by měl být spíše tím levnějším modelem. Budeme si muset počkat na další detaily, ale zatím to vypadá na zajímavou novinku, pokud se spekulace potvrdí.

Zdroje: 9to5google.com, phonearena.com, xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 12. 11. 2022, 19:35

Pixel 6a nabízí IP67.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat