Sharp oficiálně oznámil sérii Aquos Sense 7

Sharp oficiálně oznámil sérii Aquos Sense 7
2022-09-27T18:00:45+02:00
• 27. 9. 2022

Zdroj: Gizmochina

1

Společnost Sharp se opět postarala o dvě zajímavé novinky, které přichází v rámci 7. generace série Aquos Sense. Zatímco model Aquos Sense 7 je základním stavebním kamenem celé řady, tak zástupce s přívlastkem Plus si hlavně vysloužil větší displej a baterii. Ovšem japonský gigant do dnešní doby neprozradil prodejní ceny nebo datum spuštění prodeje.

Jak se to má dělat

Nový Aquos Sense 7 disponuje 6,1palcovým (60 Hz) displejem a naproti němu stojí 6,4palcový (120Hz) Aquos Sense 7 Plus. Oba bez rozdílu mají IGZO OLED panel dosahující na Full HD+ rozlišení. Výřez ve tvaru padající kapky dostal 8megapixelovou selfie kamerku.

Jejich hardwarovou stránku zastupuje čipová sada Snapdragon 695 od Qualcommu, 6GB operační paměť RAM vedle 128GB interního úložiště včetně možnosti rozšíření pomocí microSD karty. V zadní části rozhodně zaujme hlavní 50,3MPx objektiv, který doprovází druhý ultraširoký 8MPx snímač a LED blesk.

Sharp Aquos Sense 7 plus 1331x887x

Sharp Aquos Sense 7 Plus | Zdroj: Gizmochina

Verze Plus pohání 5 050mAh baterie, ale ani 4 570mAh článek u základního provedení nezklame. Samozřejmostí je certifikace odolnosti IP68, technologie NFC, skener otisků prstů a 3,5mm audio jack. Nakonec také nechybí podpora 5G sítí, duální reproduktory či předinstalovaný operační systém Android 12. Cenovky sice budeme znát již v nejbližší době, ale zařízení zřejmě nepřekročí hranice domácího trhu.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Petr Nesládek

20. 3. 2024, 12:13

Dobrý den,zaujala mě vaše recenze telefonu Sharp Aquos Sense 7+,mám možnost ho zakoupit na ebay z Japonska.Jen nevím,zda tady u nás bude vše fungovat,když je to výrobek pro tamní trh.U GSM by neměl být problém,češtinu by měl mít také v menu,jen nevím bude-li Google pracovat v plném rozsahu.Máte zkušenost s fungováním japonského mobilu u nás?Všiml jsem si na krabičce vypsané mnohé evropské země včetně ČR s omezením,jen netuším čeho se to týká.
Děkuji. S pozdravem Petr Nesládek

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat