Huawei láká na představení Mate 50 aktualizováno

Huawei láká na představení Mate 50 [aktualizováno]
2022-09-03T11:30:06+02:00
• 3. 9. 2022

Zdroj: Dotekománie

Aktualizováno 3. 9.

Huawei se snaží nalákat na představení novinek série Mate 50 tím, že vypouští některé informace předběžně a postupně. Tentokrát zástupce firmy uvedl, že mobily budou vybaveny novinkou XMAGE. Má se jednat o koprocesor pro zpracování fotografií a videí, který je založen na NPU (Neural Processing Unit) z vlastní dílny. Kromě toho mají mobily nabídnout i možnost satelitního připojení, ale zde nemáme očekávat nějaké závratné možnosti. Tato technologie má být k dispozici jen pro nouzové textové zprávy.

Aktualizováno 1. 9.

Již za pár dnů má Huawei představit nejnovější top modely Mate 50. Firma začala s marketingovou kampaní a zveřejňuje první upoutávky. První se společnost pochlubila se speciálním nouzovým režimem v případě vybití baterie. Ačkoliv mobil může hlásit, že je kompletně vybitý, tak lze aktivovat speciální režim, který upraví spotřebu natolik, aby zbytková energie v baterii umožnila nouzové volání a také aby bylo možné naskenovat QR kód. Na dalším videu se dozvídáme, že Huawei Mate 50 bude disponovat variabilní clonou u foťáku, případně foťácích.

Původní článek 21. 8.

Spekulace kolem chystané řady Mate 50 od společnosti Huawei neznají konce, neboť sahají někam až do října loňského roku. Ovšem na veřejnost se nyní dostává doslova hromada nových informací, kterou ke všemu doprovází fotografie všech zařízení. Aby toho nebylo málo, tak čínský gigant zároveň chce také přinést jeden tablet v rámci populární řady MatePad.

Novinky s kaňkami

Pokud se skutečně jedná již o finální sestavy, tak rozdíly u telefonů budou tvořit hlavně jiné paměťové konfigurace a sestavy fotoaparátů. Navíc pouze u modelu Mate 50 Pro chystají obejít uvalené sankce, kde podporu 5G sítí vyřeší opět krkolomně pomocí přídavného krytu dozadu. Ukončenou spolupráci s proslulou Leicou si vykompenzují vlastním řešením od firmy XMAGE, která spadá do divize Huawei.

Huawei Mate 50 MatePad Pro 1 1920x1080x Huawei Mate 50 MatePad Pro 2 1920x1080x Huawei Mate 50 MatePad Pro 3 1920x1080x

Huawei Mate 50 | Zdroj: GSMArena (se souhlasem)

Druhý únik přibližuje připravovaný tablet MatePad Pro 12.4, který převýší poslední 11palcový přírůstek ze série MatePad Pro. Zveřejněný snímek odhaluje podporu více než 200 počítačových aplikací, což může předznamenávat zcela novou funkci v systému HarmonyOS. Za 128GB WiFi verzi si mají říct částku okolo 14 385 Kč. Oficiální prodej tabletu údajně odstartuje 9. září, takže představení by muselo proběhnout už v následujících dnech.

Huawei Mate 50 MatePad Pro 4 720x540x Huawei Mate 50 MatePad Pro 5 720x540x

Specifikace série Mate 50 originál / překlad | Zdroj: GSMArena (se souhlasem)

Huawei Mate 50 MatePad Pro 6 1920x1080x Huawei Mate 50 MatePad Pro 7 1920x1080x

Huawei MatePad Pro 12.4 | Zdroj: GSMArena (se souhlasem)

Zdroje: gsmarena.com, gizmochina.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat