Click to Pay je nová platební služba i v Česku

Click to Pay je nová platební služba i v Česku
2022-09-16T07:59:03+02:00
• 16. 9. 2022

Zdroj: Mastercard

Před dvěma lety jsme vás informovali, že končí služba Masterpass, která měla zjednodušit nejen placení na internetu. Již tehdy společnost Mastercard uvedla, že se připravuje náhrada, ale její nasazení bude nějakou dobu trvat. Až v letos v lednu jsme se dozvěděli, že se novinka bude jmenovat Click to Pay. Nyní je již k dispozici i v Česku.

Click to Pay

Zatímco původní systém vyžadoval dedikovanou aplikaci pro mobilní telefon, v tomto případě jde o službu nezávislou na aplikaci. Ve své podstatě se dá říci, že vše funguje jako speciální uživatelský účet, pod kterým máte uložené platební karty Mastercard, s jinými nefunguje. Abyste takový získali, musíte se zaregistrovat na stránkách společnosti a přidat si k účtu manuálně platební karty. Vše ale vyžaduje uživatelské jméno a heslo.

„Největší výhodou Click to Pay je, že zákazník si bezpečně uloží kartu online a pak už ji při nakupování v e-shopech nebude muset nikdy hledat. Vše se za něj vyplní automaticky. A právě bezpečnost je v tomto případě důležitá – karty jsou proto tokenizované a údaje zůstávají přímo u karetní asociace a neposílají se nikam dál,“ doplňuje provozní ředitel a country manažer Global Payments Robert Mazouch.

Společnost se chlubí, že díky Click to Pay již nebudete muset zadávat platební údaje z karty, ale na druhou stranu musíte mít uživatelský účet se silným heslem. Samozřejmě vše podléhá i podmínkám bank, kde máte vedený účet, takže dvoufázovému ověření se nevyhnete. Mastercard navíc nabízí možnost zapamatování, abyste se nemuseli pokaždé přihlašovat pro zaplacení. Zde se využívá starého dobrého systému uložení informace do Cookies.

hand holding phone 1280x720 1280x720x

Zdroj: Mastercard

Mastercard uvádí, že služba Click to Pay je dostupná u 20 % českých e-shopů. Na druhou stranu je zde ale silná konkurence v podobě Google Pay a Apple Pay, které lze také využít pro online placení. Navíc podporují i další platební karty než jen ty od Mastercard. Pokud ale chcete platit službou Click to Pay, stačí si všimnout, jestli daný obchod má v platebních metodách ikonu níže.

mastercard src icon 1280x720 1280x720x

Zdroj: Mastercard

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat