Apple představil iPhone 14 a iPhone 14 Plus

Apple představil iPhone 14 a iPhone 14 Plus
2022-09-08T06:53:25+02:00
• 7. 9. 2022

Zdroj: Apple

Apple si drží svůj standard a zpravidla představí nové smartphony v přibližně stejném časovém oknu každý rok. Ani letos nedošlo ke změně a máme zde další generaci iPhonů. Opět jsme se dozvěděli, že nová generace je tou nejlepší v historii společnosti. Otázkou je, jestli změny potěší, nadchnou nebo zaujmou případné zájemce.

iPhone 14 a iPhone 14 Plus

Apple se první pochlubil modely iPhone 14 a iPhone 14+, které mají úhlopříčku displeje 6,1 a 6,7 palců. Oba panely dokáží dosáhnout na 1200 nitů a kromě toho došlo na vylepšení odvodu tepla. Kromě toho jsme se dočkali také různých barevných kombinací. Co se týče výdrže baterie na jedno nabití, tak nebyla společnost nějak moc přesná, jen uvedla, že vydrží celý den. O výkon se zde stará Apple Bionic A15, který prošel aktualizací a nabízí ještě více výkonu, a to u případě grafických čipů nebo v oblasti umělé inteligence.

Upravit prispevek Apple predstavil iPhone 14 iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max ‹ Dotekomaniecz — WordPress Google Chrome 07092022 19 51 22 1920x1080x

Zdroj: Apple

Co se týče foťáků, tak zde zůstávají jen dva, a to v obou případech. K dispozici je 12MPx senzor s větším plochou a samozřejmě nabízí optickou stabilizaci obrazu, kde se pohybuje samotný senzor místo optiky. Dokáže o 49 % více zachytit světlo za zhoršených podmínek. Ultra širokoúhlá snímač si prošel také vylepšením. Na přední straně je také noví 12MPx kamera s lepším zachycením světla a navíc je zde i automatické ostření.

Samozřejmě se zapracovalo na využití softwaru a NPU pro vylepšení snímků. Zde je novinka v podobě Photonic Engine, díky kterému by se měly vylepšit vlastnosti za špatných světelných podmínek. V případě videa je zde nový akční mód se sledováním objektu.

Apple se pochlubil vylepšením v případě 5G a také se zaměřil více na prezentaci funkce eSIM v samotných smartphonech, ale v tomto případě nejde o novinku. Spíše to vypadalo, že chce funkci více zpopularizovat. Aby to podpořil, tak modely prodané v USA nebudou mít podporu pro běžnou SIM kartu.

Mezi dodatečnými funkcemi je detekce autonehody, což je podpořeno vylepšenými senzory. Další novou bezpečnostní funkcí je možnost využití satelitního připojení, ale jen pro nouzové případy. Bude možné poslat nouzovou SMS zprávu skrze satelity. Apple se ale nemůže chlubit, že se jedná o první mobil na světě s touto technologii, jelikož byl předstihnut modely Huawei Mate 50.

Upravit prispevek Apple predstavil iPhone 14 iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max ‹ Dotekomaniecz — WordPress Google Chrome 07092022 20 03 10 1920x1080x

Zdroj: Apple

Samotné připojení ale není jen tak. iPhone vás navede, kam zamířit s mobilem. Navíc musí projít takovou zpráva silnou komprimací. Navíc si uživatel nemůže poslat jen tak něco. Jsou k dispozici předvolené zprávy a uživatel jen vybere, co se aktuálně stalo. Služba bude zdarma jen po dobu dvou let a bude k dispozici v USA a v Kanadě.

276 Apple Event — September 7 YouTube Google Chrome 07092022 20 07 26 1920x1080x

Zdroj: Apple

Předobjednávky začnou 9. září a do prodeje se dostanou později. Na českou dostupnost a ceny si budeme muset počkat.

Zdroj: Tisková konference

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat