Dotekomanie.cz

Xiaomi MIX Fold 2 je další ohebná novinka

fold 1223x738x

Xiaomi MIX Fold 2; Zdroj: Xiaomi

Tento týden zřejmě patří ohebným zařízením. Dočkali jsme se představení novinek od Samsungu a dnes také od Motoroly. Dnes navíc zde máme další ohebnou novinku v podobě Xiaomi MIX Fold 2.

Xiaomi MIX Fold 2

Dalo by se říci, že se jedná o konkurenci pro Samsung Galaxy Z Fold4. Kromě specifikací zde bude hlavní roli hrát právě cena. Zatímco model od Samsungu překonává hranici 40 tisíc korun, tak Xiaomi MIX Fold 2 v základní variantě přijde na 8 999 juanů, což je v přepočtu přibližně 31 430 Kč. Pakliže se dostane do Evropy a případně do Česka, očekáváme, že cena bude kolem 40 900 Kč. Bude se tak jednat o levnější zařízení, ale na druhou stranu zde není bezdrátové nabíjení nebo odolnost vůči vodě.

Xiaomi MIX Fold 2; Zdroj: Xiaomi

Po všech ostatních stránkách se jedná o top model poháněný procesorem Snapdragon 8+ Gen 1. Všechny verze mají 12 GB operační paměti a nejvybavenější varianta nabízí 1TB úložiště. I v tomto případě se Xiaomi soustředilo na vylepšení samotného ohebného mechanismu, ale zde záleží spíše na dlouhodobém používání, jestli obstojí.

Všemu dodává energii baterie o kapacitě 4500 mAh s podporou 67W nabíjení. Vnitřní displej je nenarušený a ani nemá integrovanou kameru. Jen přední strana disponuje foťákem a samozřejmě zadní, kde dominuje 50MPx snímač s optickou stabilizací obrazu.

Dalo by se říci, že si Xiaomi nechalo záležet na displejích, jelikož se nabízí jasné panely se 120Hz obnovovací frekvencí. Samozřejmě nechybí stereo reproduktory a také infra senzor. Čtečka otisků prstů je umístěna na boční straně. Celkově se tak jedná o alternativu k modelu od Samungu. Cenově vyhrává Xiaomi, výbavou spíše zaujme Samsung.

Specifikace

Zdroj: fonearena.com

Exit mobile version