YouTube nasazuje obraz v obraze u iOS verze aplikace aktualizováno

YouTube nasazuje obraz v obraze u iOS verze aplikace [aktualizováno ]
2022-07-12T18:00:07+02:00
• 12. 7. 2022

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 12. 7.

Před rokem Youtube začal testovat funkci obraz v obraze u své aplikace pro iOS. Skoro až po roce začíná docházet ke globální dostupnosti. Abyste tuto funkci mohli využít, musíte mít minimálně iOS 15 nebo iPadOS 15 a k tomu ještě předplatné Youtube Premium. Je zde ale menší nepoměr. V USA je dostupná tato funkce i pro neplatící uživatele, ale lze ji využít jen u běžných videí, nikoliv u hudebních klipů. Zatím nemáme informace, že by podobná možnost byla dostupná mimo území USA.

Aktualizováno 27. 8.

Už nějakou dobu Youtube testuje a vyvíjí možnost sledování videa v plovoucím mini přehrávači. Až nyní nabízí k vyzkoušení tuto funkci, ale je dostupná jen pro předplatitele Youtube Premium. Funkci je nutné aktivovat v experimentálních funkcí na webu. Navíc je testování dostupné jen do 31. 10. 2021. Následně se funkce asi dočkají všichni, kdo si platí Youtube Premium.

picture in picture ios 2x 790x444x

Zdroj: Youtube

Původní článek 9. 9. 2020

Funkce Picture-in-Picture je pro majitele iPadu k dispozici od operačního systému iOS 9. Apple funkcionalitu také poprvé implementoval do iOS 14. YouTube však tuto funkci nikdy nepodporoval, což je škoda, protože uživatelé nemohou sledovat videa při používání jiných aplikací. To se v budoucnu může ale změnit, protože YouTube pracuje na nové aktualizaci.

YouTube pracuje na nové funkci PiP

Podle některých zpráv na Twitteru se uživatelům pomalu zobrazuje funkce Picture-in-Picture, která je k dispozici v nejnovější iOS verzi aplikace. Další uživatelé uvádějí, že tato funkce funguje jen u některých videí. To by mohlo znamenat, že společnost je stále ve fázi testování a vývoje.  Zahraniční server 9to5mac pak potvrdil, že tato funkce je skutečně testována s malou skupinou uživatelů. 

Jakmile máte povolenou funkci, můžete sledovat video i ve chvíli, kdy budete v zcela jiné aplikaci. Video se na obrazovce, řekněme, vznáší. Okno vznášejícího se videa samozřejmě můžete libovolně zvětšovat, zmenšovat, přesouvat a nebo schovat do strany, přičemž zvuk stále běží. 

Problém může být, že YouTube zatím omezuje přehrávání videa na pozadí v systému iOS pouze na předplatitele YouTube Premium. Za zmínku rozhodně stojí, že letos si uživatelé iOS 14, iPadOS 14 a tvOS 14 budou moci poprvé vychutnat YouTube videa ve 4K HDR. Apple začal podporovat kodek VP9 společnosti Google. 

Zdroje: 9to5mac.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat