Google vylepšuje Správce hesel v Androidu i Chromu

Google vylepšuje Správce hesel v Androidu i Chromu
2022-07-01T08:00:01+02:00
• 1. 7. 2022

Fotka od FLY:D z Unsplash

Mít dlouhé a silné heslo je více méně podmínkou, ale mnozí zapomínají, že by měli mít unikátní heslo pro každou službu nebo aplikaci. To už může být problém, tedy ve smysli vymýšlet taková hesla a pamatovat si je. Právě proto existují správci hesel. Google nabízí takovou službu a kromě své základní funkcionality hlídá integritu. Pakliže Google zaznamená, že došlo k úniku uživatelského jména a hesla, varuje vás a napomůže k lepšímu zabezpečení. Google se nyní soustředil na Správce hesel a snaží se sjednotit uživatelskou zkušenost.

Správce hesel od Googlu

Google uvádí, že se snaží sjednotit vzhled a samotné používání Správce hesel na Androidu, Chromu a dokonce iOS. Ve své tiskové zprávě například zmiňuje, že pokud existuje více uživatelských jmen například pro konkrétní stránku, seskupí je, abyste je nemuseli těžce hledat. Také zmiňuje, že právě na Androidu je nově dostupnější, tedy pokud si vytvoříte vlastní zkratku. Návod, jak si ji vytvořit, najdete v jednom našem nedávném článku.

Nově můžete skrýt hesla i před Googlem ve Správci hesel

Mezi novinkami se nedávno objevila i možnost nastavit Správce hesel od Googlu i na zařízeních se systémem iOS. Díky tomu může posloužit i pro generování silných hesel. Také je zde k dispozici i ověření, jestli nedošlo k úniku. Právě tato funkce je již dostupná v Chromu na systémech Android, Chrome OS, iOS, Windows, MacOS a Linux.

Compromised Weak Reusedmax 1000x1000 1000x1000x

Zdroj: Google

Všude, kde máte dostupného Správce hesel, již můžete přidávat manuálně uživatelské jméno a heslo přímo. Google také rozšiřuje dostupnost funkce Touch-To-Fill i do Chromu pro Android, díky čemuž budete moci skrze jedno kliknutí provést přihlášení do webových stránek. Toto sjednocení ale nepřichází jen tak. Google ostatně plánuje stejně jako jiné společnosti nasadit nový systém, kde již nebudou potřeba hesla.

Zdroje: blog.google, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat